Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ικτίνος: Αναζητά αγοραστή για το ακίνητο στην Κρήτη -Στα €30 εκατ. η αξία

Ικτίνος: Αναζητά αγοραστή για το ακίνητο στην Κρήτη -Στα €30 εκατ. η αξία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ικτίνος: Αναζητά αγοραστή για το ακίνητο στην Κρήτη -Στα €30 εκατ. η αξία

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Εδώ και πολύ καιρό η Ικτίνος αναζητά αγοραστή για το τουριστικό έργο που σχεδιάζει, μέσω της θυγατρικής της Ικτίνος Τεχνική και Τουριστική, σε έκταση 2690 στρεμμάτων στη Σητεία της Κρήτης. Ωστόσο, πλέον, η μαρμαροβιομηχανία θεωρεί ότι η "ελκυστικότητα” του project έχει ενισχυθεί, καθώς έχει, σχεδόν, πλήρως αδειοδοτηθεί. Η σχεδιαζόμενη επένδυση, που αφορά την υλοποίηση σύνθετου τουριστικού συγκροτήματος και θα λάβει χώρα σε δύο φάσεις, είναι της τάξης των 200 εκατ. ευρώ. Το ακίνητο έχει αποτιμηθεί προς 30 εκατ. ευρώ, ποσό που αποτελεί, ουσιαστικά, και το ζητούμενο τίμημα, με την εταιρεία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να εξετάζει δύο σενάρια. Είτε την πώληση του 100% της Ικτίνος Τεχνική και Τουριστική είτε την αγορά του ακινήτου και τη συνεργασία με την Ικτίνος για την ανάπτυξή του, με τη διαδικασία να εκτιμάται ότι δεν θα επηρεαστεί από τις επιπτώσεις του "κανονιού” της Thomas Cook στην τουριστική αγορά της Κρήτης.

Τι θα υλοποιηθεί

Από τα συνολικά 2.690 στρέμματα, 556 είναι παραθαλάσσια και βρίσκονται στον όρμο Φανερωμένης στην Σητεία Κρήτης, με τα υπόλοιπα 2.133 στρέμματα να βρίσκονται χίλια μέτρα νοτιότερα στο οροπέδιο Σώπατα Μεσοράρχης του Δήμου Σητείας στην Κρήτη. Σε πρώτη φάση, σε 116,32 περίπου στρεμ. σχεδιάζεται η υλοποίηση ξενοδοχείου 5 αστέρων 357 κλινών, κέντρου θαλασσοθεραπείας 100 ατόμων, συνεδριακού κέντρου 200 ατόμων, μαρίνας με χωρητικότητα 85 σκαφών, όπως και 100 περίπου εξοχικές κατοικίες, συνολικής επιφάνειας 20,4 χιλ. τ.μ. σε έκταση 204,71 στρεμμάτων. Η εταιρεία έχει λάβει οικοδομική άδεια και απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για το ξενοδοχείο, ενώ για τη μαρίνα έχει εξασφαλίζει τέσσερις αποφάσεις, μεταξύ των οποίων, μία που αφορά την παράταση της προθεσμίας εκτέλεσης έργου έως τις 26 Ιουνίου 2023.

Σε δεύτερη φάση, σε έκταση 304 στρεμμάτων θα κατασκευαστούν κατοικίες, ενώ σε 15 στρέμματα θα αναπτυχθεί γήπεδο γκολφ 18 οπτών. Για το οικιστικό κομμάτι της β’ φάσης η εταιρεία έχει εξασφαλίσει περιβαλλοντική έγκριση (ΠΠΕ), ενώ το γήπεδο γκολφ συνοδεύεται από προκαταρκτική περιβαλλοντική έγκριση.

Το έργο, γνωστό και ως Sitia Bay Resort, απέχει έως 15 λεπτά (με αυτοκίνητο) από το αεροδρόμιο και ο λιμάνι της Σητείας. Αρχικά το έργο θα δρομολογούνταν από κοινού με την Dolphin Capital Investors, μέσω της κοινής κυπριακής εταιρείας Latirus Enterprises της οποίας το 79,6% έλεγχε η DCI. Η Ικτίνος εξαγόρασε το ποσοστό αυτό στο πλαίσιο της διάθεσης των περιουσιακών στοιχείων της Dolphin Capital Investors.

Σημειώνεται ότι τα αρχικά σχέδια -όταν το Sitia Bay Resort ανήκε στην DCI- περιλάμβαναν το σχεδιασμό και ανάπτυξη του ξενοδοχείου από την εταιρεία WATG και τη διαχείρισή του από την Waldorf Astoria Hotels & Resorts.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text