Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | ΕΛΠΕ: Πιθανή η ολοκλήρωση της έκδοσης ομολόγου μέχρι την Παρασκευή

ΕΛΠΕ: Πιθανή η ολοκλήρωση της έκδοσης ομολόγου μέχρι την Παρασκευή

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΕΛΠΕ: Πιθανή η ολοκλήρωση της έκδοσης ομολόγου μέχρι την Παρασκευή

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Πρεμιέρα σήμερα των επαφών των στελεχών των Ελληνικών Πετρελαίων με θεσμικούς επενδυτές στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της διαδικασίας έκδοσης νέου πενταετούς ομολόγου. Θα ακολουθήσουν αύριο αντίστοιχες επαφές με θεσμικούς σε Παρίσι και Ζυρίχη, ενώ την Πέμπτη θα γίνουν συναντήσεις στην Αθήνα.

Πηγές του ομίλου εκφράζουν αισιοδοξία εκτιμώντας ότι ο όμιλος θα μπορέσει να αντλήσει από την αγορά ένα ποσό της τάξης των 300 έως 500 εκατ. ευρώ, με ανταγωνιστικούς όρους και επιτόκιο. Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι μπορεί η έκδοση να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Όπως ανέφερε χθες το capital.gr τα ΕΛΠΕ έδωσαν εντολή στις τράπεζες Credit Suisse και Goldman Sachs International ως κύριους ανάδοχους και στις Alpha Bank, Citigroup, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Nomura και Τράπεζα Πειραιώς ως Joint Bookrunners για τη διοργάνωση συναντήσεων με επενδυτές στην Ευρώπη με στόχο να κινητοποιηθεί το ενδιαφέρον θεσμικών επενδυτών για τη νέα εταιρική έκδοση ομολόγου 5ετούς διάρκειας που σχεδιάζει ο όμιλος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο όμιλος γνωστοποιώντας την πρόθεσή του να προβεί σε έκδοση νέων ομολογιών, που θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου, τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα χρησιμοποιηθούν για την εξαγορά του προηγούμενου ομολόγου που εξέδωσε ο όμιλος με τοκομερίδιο 4,875% λήξης Οκτωβρίου 2021, για την αποπληρωμή υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

Κύριοι ανάδοχοι ορίστηκαν οι τράπεζες Credit Suisse και η Goldman Sachs International ενώ ως συνδιοργανωτές ορίστηκαν οι Citigroup, Eurobank, Nomura, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και Τράπεζα Πειραιώς.

Σημειώνεται ότι ήδη ο όμιλος με χθεσινή ανακοίνωσή του απηύθυνε πρόταση εξαγοράς προς τους κατόχους ομολογιών συνολικού ποσού εκδόσεως 449.530.000. Η πρόταση προβλέπει την καταβολή ποσού 1.092,5 ευρώ ανά 1.000 ευρώ ονομαστικής αξίας υφισταμένων ομολογιών, πλέον δεδουλευμένων τόκων μέχρι και την προηγουμένη μέρα της ημερομηνίας καταβολής, η οποία θα ορισθεί περί την 3η Οκτωβρίου 2019.

Η πρόταση εξαγοράς, προϋποθέτει την άντληση κεφαλαίων από την επιτυχή τιμολόγηση νέων ομολογιών.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text