Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Entersoft: «Λεφτά υπάρχουν» για νέες εξαγορές

Entersoft: «Λεφτά υπάρχουν» για νέες εξαγορές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Entersoft: «Λεφτά υπάρχουν» για νέες εξαγορές

Του Στέφανου Κοτζαμάνη

Τέσσερις πηγές χρηματοδότησης για την Entersoft προκειμένου να υλοποιήσει πρόγραμμα επενδύσεων και εξαγορών μικρότερων εταιρειών του κλάδου πληροφορικής. Θετική υποδοχή της απόφασης για μετάταξη στην Κύρια Αγορά του ΧΑ.

Θετική εντύπωση προκάλεσε στη χρηματιστηριακή αγορά η πρόθεση της εταιρείας πληροφορικής Entersoft να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, κίνηση που παράλληλα θα σηματοδοτήσει και τη μετάταξή της από την Εναλλακτική στην Κύρια Αγορά του ΧΑ.

Και αυτό, όχι μόνο γιατί η συγκεκριμένη εταιρεία που σημειώνει υψηλούς ανάπτυξης θα διευρύνει τη μετοχική της διασπορά και εμπορευσιμότητα, αλλά και γιατί είναι η πρώτη εισηγμένη της Εναλλακτικής Αγοράς που… «ανεβαίνει χρηματιστηριακή κατηγορία» (κίνηση που ελπίζεται να ακολουθήσουν στο μέλλον και άλλες εταιρείες της ΕΝΑ).

Το ερώτημα ωστόσο που προκύπτει είναι το γιατί η Entersoft προχωρεί σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, τη στιγμή που ήδη διαθέτει ισχυρή ρευστότητα. Η απάντηση είναι ότι κατά τα επόμενα χρόνια πέρα από την έμφαση που θα δώσει στη λειτουργική της ανάπτυξη, θα δραστηριοποιηθεί και στον τομέα των εξαγορών-συγχωνεύσεων. Και όπως λέγεται, θα ακολουθήσει την ίδια τακτική στο συγκεκριμένο πεδίο που εφαρμόζει εδώ και πολλά χρόνια.

Ειδικότερα, η Entersoft αποκτά μικρότερα «ταλαντούχα» σχήματα που μπορούν να προσδώσουν προστιθέμενη αξία και στη συνέχεια η ίδια συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξή τους εντάσσοντάς τα στον όμιλο.

Η δρομολογούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα μπορούσε να προσδώσει μεγαλύτερη δυναμική στα πεδία των επενδύσεων και των εξαγορών τέτοιου τύπου κατά τα επόμενα χρόνια, καθώς η εισηγμένη εταιρεία θα έχει τέσσερις πηγές χρηματοδότησης. Ειδικότερα, η Entersoft:

Διαθέτει ήδη (στοιχεία 30ης/6/2019) θετικό καθαρό ταμείο ύψους 2,78 εκατ. ευρώ (σύνολο μακροπρόθεσμου και βραχυπρόθεσμου τραπεζικού δανεισμού 1,117 εκατ. και διαθέσιμα 3,9 εκατ. ευρώ).

Μέσα στην επόμενη τριετία αναμένεται να έχει τη δυνατότητα να αποκομίσει πολύ σημαντικά κεφάλαια από την κερδοφορία της (π.χ. τα καθαρά κέρδη του πρώτου φετινού εξαμήνου διαμορφώθηκαν σε 1,374 εκατ. ευρώ).

Θα αποκτήσει πρόσθετη ρευστότητα από τη δρομολογούμενη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Το ποσό των χρημάτων που θα αντληθεί δεν είναι γνωστό (ούτε ενδεχομένως και προβλέψιμο με ασφάλεια), ωστόσο σχεδιάζεται να εκδοθούν 544.000 νέες μετοχές, όταν η τρέχουσα τιμή του τίτλου κυμαίνεται γύρω στα 7 ευρώ.

Και τέλος, πέραν όλων αυτών, υπάρχει η σαφής δυνατότητα προσφυγής σε τραπεζικό, ή άλλου είδους (ομολογιακό δάνειο) δανεισμό.

Το άθροισμα των παραπάνω κεφαλαίων αποτελεί ένα «γερό κομπόδεμα» προκειμένου η εταιρεία να επιδιώξει την υλοποίηση των μακροπρόθεσμων στόχων της.

Πηγή: www.euro2day.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text