Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ενδιαφέρον για το Ελληνικό από το Κατάρ - Συμμετοχή στο project εξετάζει η Al Rayyan

Ενδιαφέρον για το Ελληνικό από το Κατάρ - Συμμετοχή στο project εξετάζει η Al Rayyan

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ενδιαφέρον για το Ελληνικό από το Κατάρ - Συμμετοχή στο project εξετάζει η Al Rayyan

Η ενδεχόμενη συμμετοχή των Καταριανών έρχεται λίγο μετά την γνωστοποίηση αποχώρησης της κινέζικης Fosun και της Eagle Hills με έδρα το Abu Dhabi

Τη συμμετοχή τους στο project του Ελληνικού εξετάζουν οι Καταριανοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επενδυτικό fund Al Rayyan εξετάζει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στην επένδυση του Ελληνικού, το οποίο πλέον βρισκεται σε φάση εκκίνησης.

Αυτό αναμένεται να κριθεί αλλά και να ξεκαθαρίσει μέσα στο επόμενο διάστημα, από την στιγμή που οι Καταριανοί θα εξετάσουν τα χρηματοοικονομικά στοιχεία της επένδυσης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό η συμμετοχή να πραγματοποιηθεί μέσω και του Qatar Investment Authority, του επενδυτικού fund του Εμιράτου με πρόεδρο το γιο του πρώην σείχη του Κατάρ, Χαλίφα Αλ Θανόι, Μοχάμεντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θανί.

Ήδη πάντως το επενδυτικό fund έχει γνωστοποιήσει ότι σκοπεύει να επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στο εγχώριο real estate.

Να σημειωθεί ότι το το 2013 η εταιρεία Pimara μεγαλομέτοχος της οποίας είναι το επενδυτικό fund Al Rayyan αγόρασε το νησιωτικό σύμπλεγμα των Εχινάδων, κοντά στην τοποθεσία Νεοχώρι Μεσολογγίου, έναντι 5,6 εκατ. ευρώ.

Το επενδυτικό σχέδιο, ύψους 300 εκατ. ευρώ, προβλέπει τη δημιουργία ενός πρότυπου νησιού, που θα αποτελεί διεθνή τουριστικό πόλο έλξης, με πολυτελή ξενοδοχεία, bungalows, μαρίνες, τουριστικά χωριά, εμπορικούς χώρους, οικισμό καλλιτεχνών, ελικοδρόμια, εγκαταστάσεις για υδροπλάνα, γκαλερί, αλλά και μουσεία.

Επίσης οι Καταριανοί έχουν επενδύσει και σε τουριστικό project σε έκταση 15.000 στρεμμάτων στη βορειοδυτική πλευρά της Ζακύνθου, το οποίο ωστόσο στην παρούσα φάση παραμένει παγωμένο, λόγω δικαστικών εμπλοκών.

Η ενδεχόμενη συμμετοχή των Καταριανών έρχεται λίγο μετά την γνωστοποίηση αποχώρησης της κινέζικης Fosun και της Eagle Hills με έδρα το Abu Dhabi.

Ηδη πάντως η Lamda Development ετοιμάζεται να προχωρήσεις σε αύξηση μαμούθ ύψους 650 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία Consolidated Lamda Holdings, συμφερόντων οικογένειας Λάτση, βασικός μέτοχος της Lamda Development με ποσοστό 53,82%, δεσμεύτηκε να ασκήσει στο σύνολό τους τα δικαιώματα προτίμησης που της αντιστοιχούν και να καλύψει τις μετοχές που τυχόν θα παραμείνουν αδιάθετες.

Επίσης και ο δεύερος  βασικός μέτοχος της Lamda με 12,83%, η Voxcove (κοινοπραξία της Olympia Group του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού και της VNK Capital των φαρμακοβιομηχάνων Βασίλη και Νέλλης Κάτσου), ανακοίνωσε ότι στηρίζει το project Ελληνικό και ότι προτίθεται να συμμετάσχει στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ούτως ώστε μετά την ολοκλήρωσή της και τουλάχιστον για χρονικό διάστημα έξι μηνών το ποσοστό συμμετοχής της Voxcove στο σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου στην εταιρεία να είναι κατ’ ελάχιστον 10%.

Σήμερα η εκκίνηση της υλοποίησης της επένδυσης του Ελληνικού βρίσκεται κοντά με τους αρμόδιους υπουργούς να την τοποθετούν στις αρχές του 2020.

Οι κυριότερες παρεμβάσεις που αναμένεται να υλοποιηθούν την πρώτη πενταετία στην έκταση των 6.200 στρεμμάτων, αφορούν στη δημιουργία του μητροπολιτικού πάρκου, την ανέγερση εμπορικού κέντρου κοντά στο σταθμό Ελληνικό του μετρό και την κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχείου με καζίνο, κοντά στην μαρίνα του Αγίου Κοσμά.

Την ίδια χρονική περίοδο θα πρέπει να γίνουν έργα αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή βασικών υποδομών στο πρώην αεροδρόμιο, όπως δίκτυα κοινής ωφέλειας και δρόμοι.

Το μητροπολιτικό πάρκο θα έχει έκταση 2.000 στρεμμάτων και θα βρίσκεται στη μέση του ακινήτου του πρώην αεροδρομίου.

Πηγή: www.bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text