Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Νέες επενδύσεις εξετάζει η Intercontinental International ΑΕΕΑΠ

Νέες επενδύσεις εξετάζει η Intercontinental International ΑΕΕΑΠ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Νέες επενδύσεις εξετάζει η Intercontinental International ΑΕΕΑΠ

Στην αξιοποίηση της ρευστότητας ύψους 19 εκατ. ευρώ που έλαβε πρόσφατα εστιάζει αυτήν την περίοδο η διοίκηση της εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία Intercontinental International ΑΕΕΑΠ. Εκτιμώντας ότι η αγορά ακινήτων βρίσκεται πλέον σε ανοδική πορεία, η διοίκηση αναμένεται να εστιάσει σε ακίνητα που να επιτρέπουν μελλοντικές υπεραξίες, μέσω π.χ. της κατάλληλης αναβάθμισης ή της αλλαγής χρήσης. Μεταξύ άλλων, η διοίκηση εκτιμά ότι υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες σε αυτοτελή εμπορικά κτίρια (π.χ. υπεραγορές, αντιπροσωπείες αυτοκινήτων κ.λπ.).

Κατά τη διάρκεια του φετινού πρώτου εξαμήνου, τα έσοδα από μισθώματα της εταιρείας σημείωσαν άνοδο της τάξεως του 23%, καθώς διαμορφώθηκαν σε 4,17 εκατ. ευρώ, από 3,39 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Η άνοδος αυτή οφείλεται σε νέες επενδύσεις που μεσολάβησαν, σε αναπροσαρμογές των ενοικίων σε ορισμένα ακίνητα, αλλά και στην προεξόφληση εσόδων, σύμφωνα με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα.

Ωστόσο, η μείωση των κερδών από την αναπροσαρμογή των ακινήτων του χαρτοφυλακίου στην εύλογη αξία περιόρισε και την κερδοφορία. Ειδικότερα, τα κέρδη από τις εκτιμήσεις των ακινήτων μειώθηκαν κατά το φετινό πρώτο εξάμηνο στις 338.000 ευρώ, έναντι αύξησης 3,06 εκατ. ευρώ, όταν είχαν αποκτηθεί οκτώ νέα ακίνητα. Ως εκ τούτου, τα λειτουργικά κέρδη υποχώρησαν σε 3,8 εκατ. ευρώ από 5,5 εκατ. ευρώ, ενώ και τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν φέτος σε 3,26 εκατ. ευρώ από 4,9 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Συνολικά, η εταιρεία διαθέτει σήμερα ένα χαρτοφυλάκιο αποτελούμενο από 34 ακίνητα, κυρίως καταστήματα και γραφεία, συνολικής επιφάνειας 43.715 τ.μ., με την αξία του να υπολογίζεται σε 93,8 εκατ. ευρώ έναντι 94,7 εκατ. ευρώ έναντι της προηγούμενης χρήσης. Η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στο ότι η διοίκηση προχώρησε στην πώληση τεσσάρων ακινήτων, ενώ αποκτήθηκε ένα. Μεταξύ άλλων, η εταιρεία προχώρησε στην πώληση κτιρίου γραφείων στη συμβολή της λεωφ. Βουλιαγμένης 115-117 με την οδό Ηλία Ηλιού, στην Αθήνα. Το τίμημα που εισέπραξε ανήλθε σε 2,4 εκατ. ευρώ, ενώ το ακίνητο είχε αποκτηθεί προ διετίας αντί ποσού 1,74 εκατ. ευρώ. Αντιστοίχως, πωλήθηκε και οικιστικό ακίνητο (ισόγειο 191 τ.μ. και πρώτος όροφος 200 τ.μ.) στη συμβολή των οδών Μονής Αστερίου και Δαιδάλου στην Πλάκα. Το τίμημα που εισέπραξε η εταιρεία ανήλθε σε 850.000 ευρώ, με το μεικτό κέρδος να διαμορφώνεται στις 209.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι κατά το διάστημα από το 2015 μέχρι και το τέλος του 2018 τα έσοδα της Intercontinental International ΑΕΕΑΠ από την εκμίσθωση των ακινήτων του χαρτοφυλακίου της εκτινάχθηκαν κατά 80%, η επιφάνεια κατά 125%, ενώ κατά 81% αυξήθηκε και η αξία τους, προσεγγίζοντας πλέον τα 103 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία υλοποίησε σημαντικές επενδύσεις κατά τη διάρκεια του 2018, καθώς δαπάνησε περίπου 15 εκατ. ευρώ και συνολικά 30 εκατ. ευρώ την τελευταία διετία.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text