Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Κέκροψ: Ποια ακίνητα βρίσκονται στο επίκεντρο

Κέκροψ: Ποια ακίνητα βρίσκονται στο επίκεντρο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κέκροψ: Ποια ακίνητα βρίσκονται στο επίκεντρο

Tου Δημήτρη Δελεβέγκου

Δεκαέξι καταστήματα και το οικόπεδο στην οδό Μελετοπούλου 7 στο Παλαιό Ψυχικό αποτελούν τις βασικές ιδιοκτησίες στις οποίες επικεντρώνεται το εγχείρημα της Κέκροψ για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της.

Όπως αναφέρεται στην οικονομική έκθεση για τα αποτελέσματα εξαμήνου, για την έκταση 300 περίπου στρεμμάτων στο Π.Ψυχικό, γνωστή ως περιοχή "Λατομείου", μετά τη δικαίωσή της από το Εφετείο, η τεχνική εταιρεία θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νόμιμες ενέργειες προκειμένου να καταστεί η απόφαση αμετάκλητη και να εγγραφεί το δικαίωμα κυριότητάς της στο Κτηματολόγιο.

Επίσης, η εισηγμένη προσδοκά έσοδα από την μίσθωση δεκαέξι καταστημάτων, επιφάνειας 973 τ.μ., στην Παλαιά Αγορά Ψυχικού, με το κτίριο της Παλαιάς Αγοράς να έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέο.

Οι κύριες εργασίες σε αυτό ακίνητο έχουν ολοκληρωθεί και παραμένουν σε εκκρεμότητα συμπληρωματικές εργασίες στο κτίριο και στον περιβάλλοντα χώρο της Παλαιάς Αγοράς οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε συνδυασμό με την επίτευξη των εκμισθώσεων. Με την ολοκλήρωση των εργασιών η Κέκροψ εκτιμά ότι θα μπορέσει να προχωρήσει στην αποτίμηση της εύλογης αξίας του ακινήτου. Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Φιλοθέης –Ψυχικού καθώς και η "Ένωση Ιδιοκτητών Ψυχικού" έχουν καταθέσει στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης των χρήσεων που ενέκρινε το Υπουργείο Πολιτισμού και η οποία θα εκδικαστεί στις 30 Οκτωβρίου 2019.

Σχετικά με το οικόπεδο επί της οδού Μελετοπούλου 7, Παλαιό Ψυχικό, επιφανείας 1.049 τ.μ., μετά την έκδοση σχετικού ΦΕΚ αποχαρακτηρίζεται από χώρος κοινόχρηστου πρασίνου και μετατρέπεται σε οικοδομήσιμο χώρο με παράλληλη τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ. 161. Οι όροι δόμησης προβλέπουν κάλυψη 40%, συντελεστή δόμησης 0,60 και επιτρεπόμενο ύψος 7,5 μέτρα. Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Ε΄ Τμήμα) αίτηση για την ακύρωση του σχετικού Π.Δ., η οποία συζητείται μετά από αναβολή την 23.10.2019. Σε περίπτωση θετικής έκβασης, η Κέκροψ προτίθεται να προχωρήσει στην εκμετάλλευση του ακινήτου.

Μεγέθη

Κατά το πρώτο εξάμηνο, η εταιρεία εμφάνισε έσοδα από την μίσθωση ακινήτων ύψους 5,7 χιλ. ευρώ έναντι περίπου 7 χιλ. ευρώ και ζημιές 271,3 χιλ. ευρώ έναντι 171,7 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text