Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Επενδύσεις μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Επενδύσεις μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Επενδύσεις μέσω τεχνητής νοημοσύνης

«Ηθελα να δημιουργήσω κάτι δικό μου που θα βοηθάει εμένα αλλά και άλλους επιχειρηματίες να διαχειριστούν καλύτερα τα χρήματά τους». Με αυτά τα λόγια, ο Γιάννης Βλαχογιάννης μας εισάγει στον επενδυτικό κόσμο του wealth management και συστήνει την AgentRisk, η οποία, ως νεοφυής εταιρεία που έχει λάβει την έγκριση της επιτροπής κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, φέρει αμιγώς «τεχνολογικά» χαρακτηριστικά. Σε μια περίοδο όπου εργαλεία όπως η τεχνητή νοημοσύνη έρχονται να κόψουν τα δεσμά του επενδυτικού τομέα με παραδοσιακές και πιο «αναχρονιστικές» πρακτικές, ο κ. Βλαχογιάννης έχει δημιουργήσει μαζί με τον Αλέξη Λουκίσσα μια πλατφόρμα η οποία χρησιμοποιεί αλγορίθμους και τεχνητή νοημοσύνη με σκοπό την αυτοματοποιημένη και αυτόνομη διαχείριση των επενδυτικών χαρτοφυλακίων. Το μότο «Artificial Intelligence pays my bills» περιγράφει αδρομερώς το concept της εταιρείας, βάσει του οποίου η AgentRisk διαχειρίζεται τα οικονομικά του εκάστοτε πελάτη ώστε ο ίδιος να μπορεί να δρομολογήσει τις κινήσεις του ή τα επενδυτικά του πλάνα. «Ο κάθε πελάτης εξουσιοδοτεί ουσιαστικά την πλατφόρμα να δράσει, με στόχο την προστασία αλλά και την αύξηση των κεφαλαίων του», αναφέρει ο ίδιος.

«Eκτός από την υψηλή απόδοση στα κεφάλαια που θέλει ο εκάστοτε πελάτης να επενδύσει στη χρηματιστηριακή αγορά (+17% το 2019), προσφέρουμε λύσεις που δεν διαθέτουν αντίστοιχοι παραδοσιακοί διαχειριστές. Για παράδειγμα, παρακολουθούμε την αγορά από τη στιγμή που ανοίγει μέχρι που κλείνει, εκτελούμε στρατηγικές που συνήθως είναι διαθέσιμες μόνο σε hedge funds και εν συνεχεία ενημερώνουμε τον πελάτη για τις επόμενες κινήσεις που θα ακολουθήσουν. Ο πελάτης μπορεί εντός της πλατφόρμας να παρακολουθεί την πορεία των κεφαλαίων του και να έχει πρόσβαση σε αυτά, είτε μέσω Διαδικτύου είτε με τη χρήση του κινητού».

Οι πελάτες της ΑgentRisk είναι επιχειρηματίες κυρίως από τη Σίλικον Βάλεϊ, trust funds αθλητών και celebrities, αλλά και σύμβουλοι διαχειριστών κεφαλαίων, ενώ η πλατφόρμα διαχειρίζεται από 100.000 δολ. μέχρι και 250 εκατ. δολ. Η έδρα της είναι στο Λος Αντζελες και μετράει τέσσερα χρόνια λειτουργίας, με την προοπτική ωστόσο να εξαγοραστεί από μεγάλη επενδυτική εταιρεία.

Εν τω μεταξύ ο κ. Βλαχογιάννης έχει ήδη στο ενεργητικό του μία εξαγορά από έναν τεχνολογικό κολοσσό, καθώς πριν από την ίδρυση της AgentRisk το 2015, ο ίδιος είχε δημιουργήσει μαζί με τον Πάνο Παπαδόπουλο την BugSense. Η δεύτερη με έδρα την «εύφορη» τεχνολογική κοιλάδα της Σίλικον Βάλεϊ κατέληξε το 2013, δηλαδή δύο χρόνια μετά την ίδρυσή της, να εξαγοραστεί από την εισηγμένη στον NASDAQ Splunk, της οποίας η κεφαλαιοποίηση ανέρχεται σήμερα περίπου στα 18 δισ. δολ. Πρόκειται μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, για την πρώτη ελληνική startup που εξαγοράστηκε από εταιρεία της Σίλικον Βάλεϊ, ενώ το αντίτιμο της εξαγοράς ξεπέρασε τα 10 εκατ. δολ. Εκτοτε, ο κ. Βλαχογιάννης δούλεψε για τρία χρόνια στη Splunk, η οποία εκδήλωσε ενδιαφέρον για την τεχνολογική λύση που πρόσφερε στους προγραμματιστές η BugSense. «Η εταιρεία μας ουσιαστικά έδινε τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να βελτιώσουν τις mobile εφαρμογές τους, καθώς παρείχε ένα ολοκληρωμένο εργαλείο που μπορούσε να συλλέξει και να αναλύσει τις αναφορές σφαλμάτων κατά τη διάρκεια κατασκευής των εφαρμογών». Μετά την επαγγελματική του πορεία στη Splunk, ο ίδιος άρχισε να αναθεωρεί τα σχέδιά του «διότι ήθελα να πραγματοποιήσω ένα νέο εγχείρημα που θα είχε μεν ρίσκο, αλλά θα με βοηθούσε να ανακαλύψω νέες τεχνολογικές τάσεις». Κάπως έτσι λοιπόν γεννήθηκε η ιδέα της AgentRisk.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text