Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Θολό το τοπίο για τη "Ναυτεμπορική"

Θολό το τοπίο για τη "Ναυτεμπορική"

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Θολό το τοπίο για τη "Ναυτεμπορική"

Της Νένας Μαλλιάρα

Θολό συνεχίζει να παραμένει το τοπίο για την ιστορική εφημερίδα "Ναυτεμπορική". Στη σημερινή δικάσιμο για την υπαγωγή της εταιρείας σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης την οποία είχε ζητήσει ως πιστώτρια Τράπεζα η Eurobank, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, όπου συζητούνται όλες οι αιτήσεις ειδικής διαχείρισης, αποφάσισε να δώσει δίμηνη αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης, ορίζοντάς την για τις 3 Δεκεμβρίου 2019. Την αναβολή ζήτησε η ιδιοκτησία της εφημερίδας, επικαλούμενη την ύπαρξη σοβαρού επενδυτή, ο οποίος μπορεί να παράσχει χρηματοδότηση στην επιχείρηση ώστε αυτή να μπορέσει να επανέλθει σε ομαλή λειτουργία.

Όπως σχολίασε στο Capital.gr ανώτατη τραπεζική πηγή, η δίμηνη αναβολή δεν εξυπηρετεί κανέναν, απλά συμβάλλει στο να συνεχίζεται η απαξίωση ενός ιστορικού τίτλου από την κακοδιαχείριση της τρέχουσας διοίκησης και είναι εις βάρος των εργαζόμενων – δημοσιογράφων.

Υπενθυμίζεται ότι η Eurobank είχε καταθέσει την αίτηση για ειδική διαχείριση εν λειτουργία της ιστορικής οικονομικής εφημερίδας στις 18 Ιουνίου. Η αίτηση συνοδεύτηκε και από αίτηση προληπτικών μέτρων για τη διαφύλαξη των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης μέχρι την έκδοση της δικαστικής απόφασης για την ειδική διαχείριση. Ζητούμενο της Τράπεζας με την αίτηση ειδικής διαχείρισης του ν. 4307/2014 είναι η επιχείρηση να συνεχίσει να λειτουργεί και να διασφαλιστεί η συνέχιση της έκδοσης της εφημερίδας, καθώς και των εμπορικών δραστηριοτήτων της, όπως επίσης η μισθοδοσία και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων της. Ωστόσο, αυτό καθίσταται αβέβαιο μετά και την αναβολή που δόθηκε σήμερα από το δικαστήριο, δεδομένου ότι από τα προληπτικά μέτρα που έχουν αποφασιστεί έναντι των πιστωτών, έχουν εξαιρεθεί οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μπορούν να κατάσχουν λογαριασμούς της εταιρείας.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text