Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ έδειξε σήμερα, Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019, ότι θα είναι δύσκολη η υπέρβαση της έγκυρης αντίστασης των 875 μονάδων

Ο ΓΔ έδειξε σήμερα, Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019, ότι θα είναι δύσκολη η υπέρβαση της έγκυρης αντίστασης των 875 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Συναγερμό, αγοραστικό ή πωλητικό, μας σήμανε η σημερινή συνεδρίαση καθώς η ημερήσια πτώση του ΓΔ (-0,68%), αν και με μέτριο τζίρο, 61 εκατ, και με bullish κηροπήγιο, ένα σφυρί, έφερε τον εν λόγω δείκτη ακριβώς επί του μέσου άξονα των 862 μονάδων του μηνιαίου του εύρους των 850-875 μονάδων, το οποίο εύρος επειδή είναι στενό (±1,50% επί της μέσης τιμής του) είναι πολύ εύκολο να διασπασθεί ανοδικά (οπότε εμείς προχωρούμε σε αγορές) ή καθοδικά (οπότε εμείς προχωρούμε σε πωλήσεις).

Οι πιθανότητες, λόγω εδραιωμένης ανοδικής μεσομακροπρόθεσμης τάσης, είναι υπέρ της ανοδικής διάσπασης των 875 μονάδων, όμως, δεν θα εκπλαγούμε αν γίνει καθοδική διάσπαση των 850 μονάδων. Μπορεί όμως, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα πχ ενός μηνός, να μεσολαβήσει καθοδική ψευδοδιάσπαση των 850 μονάδων και ύστερα ανοδική των 875 μονάδων ή το αντίστροφο (οι λεγόμενες παγίδες).

Εντείνουμε λοιπόν την προσοχή μας στην αυριανή συνεδρίαση , για το προς τα που θα κατευθυνθεί ο ΓΔ.

Στρατηγική για αύριο, Πέμπτη, 26/9

Θα είναι λίγο δύσκολο για τον ΓΔ να δώσει αύριο σήματα αγορών ή πωλήσεων γιατί απαιτείται μεγάλη σχετικά μεταβολή πέραν του ±1,50%. Ενδεχομένως αν σημειωθεί πτώση -1% έως -1,50% με όγκους άνω των 70 εκατ, να προχωρήσουμε σε πολύ περιορισμένες πωλήσεις.

Μετοχές

Σήμερα το πλάτος της αγοράς ήταν καθαρά πτωτικό με τα 4/5 των μετοχών να κλείνουν αρνητικά και το 1/5 θετικά ενώ δυο μετοχές, ΕΛΛΑΚΤ και ΑΒΑΞ, σημείωσαν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με μια, την ΔΕΗ, που σημείωσε μεγάλη άνοδο άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : Ήταν η ΔΕΗ που στο απόηχο των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού στην Ν Υόρκη ότι θα μεριμνήσει ιδιαίτερα για την τύχη της εταιρίας, σημείωσε μεγάλη σήμερα άνοδο +5,29% με μεγάλο όγκο σχεδόν 2 εκατ τεμαχίων προσεγγίζοντας το υψηλό έτους των 3,10 ευρώ.

Εκτός της ΔΕΗ, μεγάλοι αγοραστικοί όγκοι σημειώθηκαν σήμερα σε ΕΥΑΠΣ και ΦΡΙΓΟ.

Σε περίπτωση ανοδικής κατεύθυνσης του ΓΔ προσέχουμε αγοραστικά τις μετοχές που πολιορκούν τις έγκυρες αντιστάσεις τους όπως τις, ΟΛΠ, ΦΡΙΓΟ, ΚΟΥΕΣ, ΙΑΤΡ και ΓΕΚ με προτεραιότητα σε ΟΛΠ και ΚΟΥΕΣ.

Αντίθετα, σε περίπτωση καθοδικής κατεύθυνσής του ΓΔ κινδυνεύουν από καθοδικές διασπάσεις έγκυρων στηρίξεων και τα παρεπόμενα σήματα πωλήσεων οι, ΟΛΘ, ΠΛΑΙΣ, ΚΡΙ, ΕΕΕ, ΜΥΤΙΛ και ΣΕΝΕΡ.

Δυστυχώς η σχέση νέων υψηλών τριμήνου προς νέα χαμηλά τριμήνου κατά τις τελευταίες μέρες έχει πάρει δυσμενή φορά. Σήμερα ήταν : κανένα νέο υψηλό προς τρία νέα χαμηλά (των ΛΑΜΔΑ, ΕΛΠΕ και ΕΛΛΑΚΤ).

Θα επανέλθουμε αύριο το βράδυ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text