Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Creta Farms: Σε κλίμα σύγκρουσης συνεχίζεται η γενική συνέλευση

Creta Farms: Σε κλίμα σύγκρουσης συνεχίζεται η γενική συνέλευση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Creta Farms: Σε κλίμα σύγκρουσης συνεχίζεται η γενική συνέλευση

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η επεισοδιακή γενική συνέλευση της Creta Farms που διεκόπη αργά το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, προκειμένου να καταμετρηθούν οι ψήφοι των μετόχων που θα καταδείξουν πως διαμορφώνονται οι ισορροπίες δυνάμεων στη χειμαζόμενη εταιρεία.

Το πολεμικό κλίμα μεταξύ των αδελφών Δομαζάκη μεταφέρθηκε και εκτός της γενικής συνέλευσης, με τον Κ. Δομαζάκη να διατυπώνει δημοσίως βαρύτατες κατηγορίες για τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν στη ΓΣ της περασμένης Δευτέρας και τη διοίκηση – υπό τον Μ. Δομαζάκι – της Creta Farms να απαντά, για άλλη μια φορά, πως θα ακολουθήσει τη δικαστική οδό.

Το διακύβευμα παραμένει μεγάλο καθώς αναμένεται και επισήμως να αποσαφηνιστεί ποια πλευρά κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών της εταιρείας και άρα "το πάνω χέρι" στη διαμάχη των δύο πλευρών.

Μεταξύ των θεμάτων της τακτικής ΓΣ που αναμένεται να εκκινήσει στις 10.00 το πρωί, περιλαμβάνεται και το αίτημα του Κ. Δομαζάκη να ανακληθεί το ΔΣ της εισηγμένης και να εκλεγεί νέο "που θα διοικήσει την εταιρεία κατά το νόμο και το Καταστατικό της για την ευόδωση του εταιρικού σκοπού".

Από την πλευρά του, ο έτερος βασικός μέτοχος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας σήμερα,  Μάνος Δομαζάκις ζήτησε να συμπεριληφθεί στην ατζέντα της προσεχούς ΓΣ η τροποποίηση άρθρων του καταστατικού της εταιρείας με στόχο να εδραιώσει τον έλεγχό του σε αυτή.

Υπενθυμίζεται πως η νυν διοίκηση της Creta Farms εκλέχθηκε σε μια επεισοδιακή γενική συνέλευση τον περασμένο Ιούνιο, σε μια διαδικασία κατά την οποία υπήρξε σφοδρή αντιπαράθεση των δύο πλευρών. Στην αναμέτρηση μεταξύ των δύο βασικών μετόχων επικράτησε ο Μ. Δομαζάκις, ενώ ο Κ. Δομαζάκης τέθηκε εκτός διοίκησης. Η σημερινή ΓΣ αναμένεται να είναι εξίσου καθοριστική για την επόμενη, δύσκολη, ημέρα της εταιρείας.

Η Creta Farms χρειάζεται επειγόντως ενδιάμεση χρηματοδότηση, με τη νυν διοίκηση να αναφέρει πως υπάρχει προφορική συναίνεση από την πλευρά των τραπεζών και αναμένεται η επίσημη απάντηση προκειμένου να δρομολογηθούν οι περαιτέρω εξελίξεις. Στις εξελίξεις αυτές δεν περιλαμβάνεται ακόμη συζήτηση για την κατάθεση αίτησης υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα.

Εξάλλου, αύριο, ημέρα που εκπνέει η σχετική διαδικασία, θα φανεί ποια σχήματα από όσα μετέχουν στη διαδικασία θα καταθέσουν μη δεσμευτικές προσφορές για την Creta Farms.

Μεταξύ των ενδιαφερόμενων περιλαμβάνονται η H.I.G. Capital (αμερικανικό fund γνωστό από την απόκτηση της Μαΐλλης και το ενδιαφέρον που εκδήλωσε πρόσφατα για σειρά εταιρειών, όπως το Υγεία), η Virtus International Partners (επενδυτικό κεφάλαιο που ιδρύθηκε από τον Λ. Παπακωνσταντίνου με κεφάλαια Ελλήνων και ξένων επενδυτών), η Νίκας (ελέγχεται από τη Chipita του Σπ. Θεοδωρόπουλου), η VNK Capital (η γνωστή εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών της οικογένειας Κάτσου που έχει υλοποιήσει σειρά τοποθετήσεων το τελευταίο διάστημα, μετέχοντας και στο project του Ελληνικού), η Sandton Capital (fund με ειδίκευση σε αναδιαρθρώσεις και distress deals), η Strategic Initiatives Foods (ελέγχει την γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη) και ο επιχειρηματίας Θ. Δουζογλου (η πρόταση του υποστηρίζεται από τον Κ. Δομαζάκη).

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text