Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Εγκρίθηκε με δόσεις το master plan του ΟΛΠ από την ΕΣΑΛ

Εγκρίθηκε με δόσεις το master plan του ΟΛΠ από την ΕΣΑΛ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Εγκρίθηκε με δόσεις το master plan του ΟΛΠ από την ΕΣΑΛ

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Το πράσινο φως έδωσε χθες η Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) η οποία εξέτασε το νέο αναθεωρημένο master plan των επενδύσεων του ΟΛΠ στον Πειραιά.

Η έγκριση που αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως σήμερα, περιλαμβάνει και δύο αστερίσκους που αφορούν στις σχεδιαζόμενες επενδύσεις για τους δύο μόλους της Δραπετσώνας που ο ΟΛΠ θέλει να χρησιμοποιήσει για εμπορική χρήση. Το συγκεκριμένο θέμα θα επανεξεταστεί την επόμενη Παρασκευή, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τους φορείς.

Σημειώνεται ότι οι δύο μόλοι χρησιμοποιούνται από τη ΔΕΗ και ναυπηγοεπισκευαστές έναντι μισθώματος που είναι εμπορικά αμελητέο. Από την πλευρά του ο ΟΛΠ σχεδιάζει να δημιουργήσει νέο εμπορικό προβλήτα και νέο προβλήτα εμπορευματοκιβωτίων.

Το έργο αυτό θα αυξήσει τη δυναμικότητα του λιμανιού του Πειραιά κατά 2,8 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια (TEU) ενώ το ύψος της επένδυσης υπολογίζεται στα 200 εκατ. ευρώ.

Με το νέο προβλήτα η συνολική δυναμικότητα του λιμανιού του Πειραιά θα ξεπεράσει τα 10 εκατ. TEU αναδεικνύοντας τον Πειραιά στο μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης.

Με δεδομένο ότι η πρόταση για την κατασκευή του νέου προβλήτα κατατέθηκε πρόσφατα και δεν υπήρξε χρόνος για να ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τους φορείς δόθηκε παράταση μίας εβδομάδας, ωστόσο από πλευράς ΟΛΠ υπάρχει αισιοδοξία ότι την επόμενη Παρασκευή, η μεγάλη αυτή επένδυση θα εγκριθεί.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text