Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | Stress test για μη συστημικές τράπεζες τρέχει η ΤτΕ

Stress test για μη συστημικές τράπεζες τρέχει η ΤτΕ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Stress test για μη συστημικές τράπεζες τρέχει η ΤτΕ

Του Χρήστου Κίτσιου

Ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος Οκτωβρίου. Τα αποτελέσματα θα ενσωματωθούν στη διαδικασία εποπτικής αξιολόγησης των τραπεζών. Ποιες τράπεζες υπάγονται στην άσκηση.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress test) στις μη συστημικές εγχώριες τράπεζες, ένα χρόνο μετά την αντίστοιχη πανευρωπαϊκή, στην οποία συμμετείχαν οι Πειραιώς, Alpha BankΑΛΦΑ 0,00%, Eurobank και Εθνική.

Η άσκηση ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο και διεξάγεται από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), υπό την επίβλεψη της ΕΚΤ. Ως βάση αναφοράς λαμβάνονται τα στοιχεία τέλους χρήσης 2018. Καλύπτει τριετή χρονικό ορίζοντα (2019-2021), αξιολογώντας την ανθεκτικότητα των συμμετεχόντων πιστωτικών ιδρυμάτων, βάσει δύο προκαθορισμένων σεναρίων, ενός βασικού και ενός δυσμενούς, για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Η μεθοδολογία και τα υποδείγματα υποβολής στοιχείων είναι βασισμένα στην αντίστοιχη άσκηση της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (European Banking Authority - EBA) για το 2018. Τα αποτελέσματα της άσκησης, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος Οκτωβρίου, θα ενσωματωθούν στη Διαδικασία Εποπτικής Αξιολόγησης (ΔΕΑ) των επιμέρους πιστωτικών ιδρυμάτων.

Στην άσκηση συμμετέχουν η Attica Bank, η Praxia, η Optima (πρώην Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος) και όλες οι συνεταιριστικές τράπεζες.

Πηγή: www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text