Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | Ελληνική Τράπεζα: Κέρδη 59,1 εκατ. ευρώ στο α' εξάμηνο

Ελληνική Τράπεζα: Κέρδη 59,1 εκατ. ευρώ στο α' εξάμηνο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ελληνική Τράπεζα: Κέρδη 59,1 εκατ. ευρώ στο α' εξάμηνο

Κέρδη μετά φόρων 59,1 εκατ. ευρώ εμφάνισε το πρώτο εξάμηνο η Ελληνική Τράπεζα.

Παράλληλα, στα αποτελέσματα καταγράφεται ισχυρή Κεφαλαιακή θέση, με τον Δείκτη Κεφαλαίου Κοινών Μετοχών της Κατηγορίας 1 (CET1) στο 18,5% τον και Δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας στο 21,0%, πολύ πιο ψηλά από τις ελάχιστες απαιτήσεις των εποπτικών αρχών.

Άλλα βασικά στοιχεία:

Κέρδος πριν από τις προβλέψεις για την 2η τριμηνία 2019 στα €33,8 εκατ. και κέρδος μετά την φορολογία για την 2η τριμηνία στα €44,2 εκατ.

Το σύνολο των νέων χορηγήσεων που εγκρίθηκαν κατά τη 1η εξαμηνίας του 2019 ανήλθαν στα €387,6 εκατ.

Δείκτης κάλυψης των προβλέψεων των ΜΕΧ στο 64,0% στις 30 Ιουνίου 2019, (ή 52,9% συμπεριλαμβανομένων των ΜΕΧ που καλύπτονται από το ΠΠΣ2)

O Δείκτης Texas4 (εξαιρουμένων των ΜΕΧ που καλύπτονται από το ΠΠΣ2) μειώθηκε στο 84,2%

Ο δείκτης εσόδων και εξόδων για την 1η εξαμηνία του 2019 ανήλθε στο 65,1%

Ισχυρή ρευστότητα, με Δείκτη Απαίτησης Κάλυψης Ρευστότητας (LCR) στο 585% - Χρηματοδότηση από καταθέσεις, οι οποίες ανέρχονται στο 89,9% των συνολικών περιουσιακών στοιχείων

Δείκτης χορηγήσεων προς καταθέσεις στο 42,0%, επιτρέποντας περαιτέρω ανάπτυξη.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής Ιωάννης Μάτσης δήλωσε:

"Τα εξαμηνιαία αποτελέσματα αντανακλούν μέρος από το όφελος της απόκτησης των εργασιών της πρώην ΣΚΤ. Η σημαντική μείωση του κινδύνου στον ισολογισμό, η ενισχυμένη κερδοφορία καθώς και η ισχυρή κεφαλαιακή θέση με τον δείκτη CET1 στο 18,5% αποδεικνύουν ότι η διευρυμένη Ελληνική Τράπεζα διαθέτει ένα στέρεο, βιώσιμο και μακροπρόθεσμο επιχειρηματικό μοντέλο, το οποίο προστατεύει τις καταθέσεις των πελατών της και δημιουργεί αξία για τους μετόχους της.

Το μεγαλύτερο επίτευγμα του 2019 είναι η επιτυχής, εντός των χρονοδιαγραμμάτων και του προϋπολογισμού, ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης των συστημάτων και των λογαριασμών των πελατών της πρώην ΣΚΤ, η οποία ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο. Η ολοκλήρωση αυτού του έργου, μιας στρατηγικής προτεραιότητας για την Τράπεζα που απορρόφησε όλη μας την ενέργεια και προσοχή κατά τη διάρκεια του 2018 και 2019, δεν θα ήταν εφικτή χωρίς τη σκληρή δουλειά, την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό του προσωπικού. Γι’ αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω ειλικρινά όλους που δούλεψαν ώστε να φτάσουμε σε αυτό το ορόσημο.

Ως μια ενοποιημένη Τράπεζα, με ισχυρή κεφαλαιοποίηση, μπορούμε πλέον να επικεντρωθούμε στον στόχο της στρατηγικής μας ανάπτυξης, η οποία στηρίζεται σε μια πελατοκεντρική προσέγγιση. Συνεχίζουμε να χρηματοδοτούμε την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας, στηρίζοντας τους αξιόχρεους πελάτες μας, τόσο άτομα και νοικοκυριά, όσο και επιχειρήσεις. Παράλληλα, εργαζόμαστε συστηματικά για τη βελτίωση της ποιότητας του ισολογισμού μας, βελτιώνοντας την έκθεση μας σε ΜΕΧ".

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text