Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Άβαξ: Πώς θα αλλάξουν οι μετοχικές ισορροπίες μετά την ΑΜΚ

Άβαξ: Πώς θα αλλάξουν οι μετοχικές ισορροπίες μετά την ΑΜΚ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Άβαξ: Πώς θα αλλάξουν οι μετοχικές ισορροπίες μετά την ΑΜΚ

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Ύστερα από την έγκριση, χθες, κατά την έκτακτη γενική συνέλευση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της Άβαξ, ύψους 20 εκατ. ευρώ, με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης σε όλους τους μετόχους της, ανοίγει ο δρόμος προκειμένου ο έλεγχος της εισηγμένης κατασκευαστικής εταιρείας να περάσει στην οικογένεια Ιωάννου, όπως και στους υπόλοιπους μετόχους.

Η διαδικασία αυτή θα συνοδευτεί από αλλαγή στις υφιστάμενες μετοχικές ισορροπίες, οι οποίες θα ξεκαθαρίσουν μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ, της οποίας το χρονοδιάγραμμα θα γίνει γνωστό, αφότου το ενημερωτικό δελτίο εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Πληροφορίες πάντως, αναφέρουν ότι η ΑΜΚ (άσκηση δικαιωμάτων προτίμησης, έγκρισης εισαγωγής νέων μετοχών κτλ) θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι και τον Νοέμβριο.

Η μετοχική ισορροπία

Με τους μετόχους της Άβαξ JCGH Ltd, Κωνσταντίνο Μιτζάλη και Νικόλαο Γεραρχάκη να έχουν προκαταβάλει το ποσό των 16,2 εκατ. ευρώ, κατά πληροφορίες, στη νέα μετοχική σύνθεση το ποσοστό της J&P Investments, που δεν θα συμμετάσχει στην ΑΜΚ, θα περιοριστεί στο 24%. Αντίστοιχα, το ποσοστό της οικογένειας Ιωάννου θα ενισχυθεί στο 32%, ενώ αυτό των Κ. Μιτζάλη και Κ. Κουβαρά αναμένεται να ενισχυθεί σε 17% και 7%, αντίστοιχα.

Την ίδια στιγμή, χθες, η γ.σ. αποφάσισε την τροποποίηση του άρθρου 3 του καταστατικού της Άβαξ, που προβλέπει την ένταξη στο σκοπό της εταιρείας σειράς εργασιών κυρίως λιμενικού και υδρομηχανικού χαρακτήρα. Η τροποποίηση αυτή επιτρέπει στην Άβαξ, όπως αναφέρουν πηγές της, τη διεκδίκηση έργων ενεργειακής παραγωγής σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Που θα διατεθούν τα κεφάλαια

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, μετά την αφαίρεση των προβλεπόμενων δαπανών έκδοσης, θα διατεθούν, σύμφωνα με την έκθεση της Άβαξ, ως εξής:

Περίπου 4,725 εκατ. ευρώ για κάλυψη υποχρεώσεων που απορρέουν από τα ομολογιακά δάνεια της εταιρείας

5 εκατ. ευρώ για μείωση των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων

3,43 εκατ. για τη χρηματοδότηση της 100% θυγατρικής Volterra AE ως προς την εισφορά ιδίων κεφαλαίων στο υπό κατασκευή αιολικό πάρκο στο Κουρομάντρι-Ριγανόλακα Ναυπακτίας και

3,487 εκατ. για βελτίωση ταμειακής ρευστότητας, ενόψει και των πληρωμών (σε δόσεις) του προστίμου ύψους 18,3 εκατομμυρίων που επιβλήθηκε το 2017 στην εταιρεία από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για διευθέτηση διαφοράς.

3 εκατ. για εισφορά ιδίων κεφαλαίων και δανείου μειωμένης εξασφάλισης (sub-debt) στο έργο ΣΔΙΤ της διαχείρισης απορριμάτων του Νομού Ηλείας.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text