Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Revoil: Αύξηση 60,4% στα καθαρά κέρδη το α' εξάμηνο

Revoil: Αύξηση 60,4% στα καθαρά κέρδη το α' εξάμηνο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Revoil: Αύξηση 60,4% στα καθαρά κέρδη το α' εξάμηνο

Σημαντική άνοδο κατά 60,4% κατέγραψαν τα κέρδη μετά από φόρους της Εταιρίας REVOIL Α.Ε.Ε.Π. το πρώτο εξάμηνο του 2019 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα κλείνοντας στα € 1,62 εκατ. έναντι € 1,01 εκατ. το 2018.

Η κερδοφορία ενισχύθηκε κυρίως από την άνοδο των πωλούμενων όγκων στο πετρέλαιο θέρμανσης, την προώθηση προϊόντων με υψηλότερα περιθώρια και δευτερευόντως την άνοδο των τιμών των αποθεμάτων κατά τη διάρκεια του εξαμήνου.

Οι πωλήσεις της Εταιρίας ανήλθαν στα €348,32 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2019 από €342,51 εκατ. το εξάμηνο του 2018, παρουσιάζοντας μικρή αύξηση κατά 1,7%.

Οι συνολικές πωλούμενες ποσότητες καυσίμων (βενζίνες, πετρέλαιο κίνησης, θέρμανσης και marine) της Εταιρίας ανήλθαν στα 370,24 εκατ. λίτρα έναντι 357,16 εκατ. λίτρα το 2018 εμφανίζοντας άνοδο 3,66%.

Το μικτό κέρδος της Εταιρίας ανήλθε στα €12,37 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2019, συγκρινόμενο με το αντίστοιχο μέγεθος ποσού €11,68 εκατ. της προηγούμενης χρήσης.

Tα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα € 5,35 εκατ. έναντι € 4,11 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2018, σημειώνοντας αύξηση 30,17%.

Σε επίπεδο κερδοφορίας προ φόρων σημειώθηκε άνοδος 42,57% με τα κέρδη να ανέρχονται στα € 1,44 εκατ. έναντι € 1,01 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Το πρώτο μισό του 2019, η εγχώρια αγορά πετρελαιοειδών χαρακτηρίστηκε από την σημαντική άνοδο των πωλήσεων στο πετρέλαιο θέρμανσης κυρίως λόγω του ψυχρού χειμώνα αλλά και τη διατήρηση της πτώσης των πωλήσεων στα καύσιμα κίνησης.

Η REVOIL ακολούθησε την πορεία της αγοράς, ενισχύοντας παράλληλα το δίκτυο πρατηρίων της με 18 νέες συνεργασίες, υποστηρίζοντας με σειρά προωθητικών ενεργειών τις πωλήσεις των εμπλουτισμένων καυσίμων της revolution, ενώ προτεραιότητα της αποτέλεσε η ανάπτυξη τόσο του πελατολογίου, όσο και του αριθμού των συνεργαζόμενων πρατηριούχων που συμμετείχαν στο νέο πρόγραμμα επαγγελματικών καρτών καυσίμων Revoil Fuel Card.

Η ζήτηση σε καύσιμα κίνησης που συνδέεται και με την τουριστική κίνηση τους καλοκαιρινούς - φθινοπωρινούς μήνες και η πορεία των πωλήσεων πετρελαίου θέρμανσης από τον Οκτώβριο θα επηρεάσουν ανάλογα την πορεία του 2ου εξαμήνου.

Τα Στοιχεία & Πληροφορίες του πρώτου εξαμήνου 2019 μαζί με την Εξαμηνιαία Οικονομική Έκθεση αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Εταιρίας στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.revoil.gr, καθώς και στην ιστοσελίδα του Χ.Α. www.helex.gr μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χ.Α. της Πέμπτης 26 Σεπτεμβρίου 2019.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text