Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Σχόλιο Παρασκευής, 27/9/2019 : Ο ΓΔ πλησιάζει σιγά – σιγά την έγκυρη αντίσταση – Υψηλό Κλείσιμο 20 ημερών των 876 μονάδων

Σχόλιο Παρασκευής, 27/9/2019 : Ο ΓΔ πλησιάζει σιγά – σιγά την έγκυρη αντίσταση – Υψηλό Κλείσιμο 20 ημερών των 876 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ελπιδοφόρα ήταν η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή άνοδο +0,48% (στις 870 μονάδες) και ελαφρά αυξημένο τζίρο (65 εκατ) έκλεισε σε απόσταση μόλις 6 μονάδων από το ΥΚ20 των 876 μονάδων και ταυτόχρονα απομακρύνθηκε αρκετά από το ΧΚ20 των 850 μονάδων ενισχύοντας έτσι την bullish εικόνα του.

Εάν την Δευτέρα-Τρίτη κατορθώσει ο ΓΔ να διασπάσει ανοδικά τις 876 μονάδες, τότε θα είναι εύκολο, λόγω ορμής,  και να πετύχει και νέο υψηλό έτους άνω των 900 μονάδων.

Η αισιοδοξία μας θα μειωθεί μόνον αν ο ΓΔ γυρίσει άμεσα άσχημα καθοδικός και κλείσει κάτω από τον μέσον άξονα των 860 μονάδων από όπου διέρχεται και ο ΕΚΜΟ30.

Στρατηγική για την Δευτέρα, 30/9/2019

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 876 μονάδες (+0,70%), το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 90% σε 95%.

Μετοχές

Ανοδικά έκλεισαν σήμερα τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ δυο μετοχές, οι ΦΡΙΓΟ και ΔΕΗ, πέτυχαν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΒΙΟ, που έκλεισε με μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε την ΦΡΙΓΟ η οποία με μεγάλη άνοδο +4,76% και μεγάλο όγκο 1 εκατ τεμαχίων έκλεισε ακριβώς επί της αντίστασης (κορυφής) – υψηλού 20 μηνών των 0,22 ευρώ δείχνοντας ότι κατάφερε να επιβιώσει η εταιρία.

Και η ΓΕΚΤ θα μπορούσε να κριθεί σήμερα σαν «μετοχή της ημέρας» καθώς πέτυχε νέο υψηλό έτους με καλή άνοδο +2% και μεγάλο όγκο 250 χιλ τεμαχίων.

Η μεγάλη χαμένη της σημερινής συνεδρίασης ήταν η ΒΙΟ η οποία λόγω των άσχημων εξάμηνων αποτελεσμάτων (μείωση κερδών κατά -90%) σημείωσε σήμερα μεγάλη πτώση -5,28% με μεγάλο όγκο 320 χιλ τεμαχίων πλησιάζοντας το χαμηλό τετραμήνου.

Νέα υψηλά έτους σημείωσαν σήμερα οι ΔΕΗ και ΓΕΚΤ ενώ καμία δεν σημείωσε νέα χαμηλά.

Συσσωρεύσεις παρατηρήθηκαν σε ΦΡΙΓΟ και ΓΕΚΤ και διανομές σε ΒΙΟ.

Μετοχές που είναι έτοιμες να δώσουν σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων : ΠΕΙΡ, ΕΥΡΩΒ, ΕΤΕ, ΚΟΥΕΣ και ΟΤΕ.

Μετοχές που κινδυνεύουν να δώσουν σήματα πωλήσεων με καθοδικές διασπάσεις έγκυρων στηρίξεων : ΕΕΕ, ΜΥΤΙΛ, ΙΝΛΟΤ, ΕΛΛ.

Οι ΛΑΜΔΑ και ΕΛΠΕ προσπαθούν να πραγματοποιήσουν ανοδικές αναστροφές τύπου ακίδας πυθμένα αλλά με μικρούς όγκους.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα, την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text