Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | ΔΕΗ: Ανακοινώνει νέο πρόγραμμα διακανονισμών

ΔΕΗ: Ανακοινώνει νέο πρόγραμμα διακανονισμών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΔΕΗ: Ανακοινώνει νέο πρόγραμμα διακανονισμών

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να γνωστοποιήσει η ΔΕΗ το νέο σύστημα διακανονισμών για πελάτες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Τη σχετική ρύθμιση προανήγγειλε με δηλώσεις του ο υπουργός ενέργειας Κ. Χατζηδάκης, προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι το νέο σύστημα  θα προβλέπει χαμηλότερο ποσοστό προκαταβολής, μικρότερο από αυτό που ισχύει σήμερα και με τον ίδιο αριθμό δόσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο σύστημα θα είναι αυτοματοποιημένο δηλαδή ανάλογα με το ύψος του χρέους θα καθορίζεται το ύψος της προκαταβολής και το ύψος των δόσεων.

Σήμερα το σύστημα διακανονισμών που ισχύει διαφέρει ανάλογα με την κατηγορία οφειλής στην οποία εντάσσεται ένας πελάτης της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα οι οφειλέτες διαχωρίζονται σε 6 κατηγορίες ανάλογα με την μέχρι τώρα συνέπειά τους, εάν είχαν ενταχθεί ή όχι σε παλαιότερο πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών, εάν τους έχει αποκοπεί η σύνδεση ή ακόμη και εάν είχε διαπιστωθεί ρευματοκλοπή στην παροχή τους.

Για όλες τις κατηγορίες (πλην των δόλιων κακοπληρωτών) προβλεπόταν μέγιστος αριθμός 24 μηνιαίων δόσεων για την αποπληρωμή της οφειλής, αριθμός που αναμένεται να παραμείνει ο ίδιος.

Για τους δόλιους κακοπληρωτές η ρύθμιση προέβλεπε ανώτατο αριθμό δόσεων τις 18 με μεγαλύτερη προκαταβολή. Αντίθετα για τους οικιακούς πελάτες που είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο προβλέπονται άτοκες δόσεις που δεν μπορούν να ξεπερνούν το 50% του μηνιαίου λογαριασμού τους.

Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ όπως έχει προαναγγείλει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης θα προχωρήσει στην υιοθέτηση νέας εμπορικής πολιτικής με στόχο να προσφέρει στην αγορά νέα εξατομικευμένα κατά το δυνατόν τιμολόγια. Αυτό αναμένεται να συμβεί στις αρχές του νέου έτους και μετά την ολοκλήρωση της αναθεώρησης του business plan της επιχείρησης.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text