Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Πλαίσιο: Σταθερές πωλήσεις, υποχώρηση κερδοφορίας στο εξάμηνο

Πλαίσιο: Σταθερές πωλήσεις, υποχώρηση κερδοφορίας στο εξάμηνο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πλαίσιο: Σταθερές πωλήσεις, υποχώρηση κερδοφορίας στο εξάμηνο

Σταθερές πωλήσεις, με ενίσχυση του λειτουργικού αποτελέσματος, αλλά με υποχώρηση της κερδοφορίας εμφάνισε στο πρώτο εξάμηνο του έτους το Πλαίσιο.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις του ομίλου ανήλθαν στα €137,5 εκατ. από €137,0 εκατ. (+0,4%), ενώ το μικτό κέρδος βελτιώθηκε κατά 3,2%, στα €29,3 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη πριν και μετά από τη φορολογία υποχώρησαν στα €0,5 εκατ. και €0,2 εκατ. αντίστοιχα, λόγω της αύξησης των χρηματοοικονομικών εξόδων και από την εφαρμογή του ΔΠΧΑ 16, αλλά με προσαρμοσμένο EBITDA ελαφρά ανοδικό στα €2,8 εκατ. από €2,7 εκατ.

Ο όμιλος εμφάνισε υψηλή ταμειακή ρευστότητα στα επίπεδα των €30 εκατ. και θετική καθαρή ρευστότητα στα €13,1 εκατ., παρά τις υψηλές επενδύσεις για νέα καταστήματα και τη δραστηριοποίηση στην αγορά των λευκών συσκευών, το τελευταίο έτος, καθώς και ισχυρή κεφαλαιακή βάση με ίδια κεφάλαια σταθερά σε επίπεδο άνω των €90 εκατ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του εξαμήνου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Πλαίσιο, κ. Γεώργιος Γεράρδος, ανέφερε τα εξής:

"Το πρώτο εξάμηνο του 2019 χαρακτηρίστηκε από σταθερότητα στις αγορές που δραστηριοποιείται το Πλαίσιο, καθώς οι πελάτες μας κινήθηκαν με συγκρατημένη καταναλωτική διάθεση, αναμένοντας τις πολιτικές εξελίξεις. Στο περιβάλλον αυτό, οι ρυθμοί ανάπτυξης του Ομίλου επιταχύνθηκαν όπως αναδεικνύει η λειτουργία τριών νέων μεγάλων καταστημάτων τους τελευταίους δώδεκα μήνες, μεταβολή που ποτέ στο παρελθόν δεν είχε επιτευχθεί σε τόσο σύντομο χρόνο, αλλά και η προετοιμασία για την παρουσία μας στην αγορά των λευκών συσκευών που τελικά υλοποιήθηκε στο τέλος Ιουνίου. Οι αναπτυξιακές αυτές ενέργειες επέδρασαν, όπως ήταν αναμενόμενο, στις ταμειακές ροές του Ομίλου, δίχως, ωστόσο, να περιορίσουν τις επιδόσεις στο μικτό κέρδος και τα (προσαρμοσμένα) EBITDA, μεγέθη που κατέγραψαν, για άλλη μια περίοδο, ελαφρά ανοδικά αποτελέσματα. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την επίδοση του τομέα των ειδών γραφείου που επέδειξε άνοδο πωλήσεων πλέον του 5% και (προσαρμοσμένου) EBITDA κοντά στο 10%, ενώ παράλληλα επιτυγχάνει τα υψηλότερα περιθώρια κέρδους στο σύνολο των προϊόντων μας. Στο παραδοσιακά πιο αποδοτικό για τον Όμιλο, δεύτερο εξάμηνο του έτους προσδοκούμε την ποσοτική "ωρίμανση" των επενδύσεων και της εν γένει στοχευμένης στρατηγικής μας και παραμένουμε σε εγρήγορση σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, ώστε να βελτιώσουμε την αξία των μετόχων μας, κατά τη συμπλήρωση της πρώτης πεντηκονταετίας δράσης της Πλαίσιο".

Ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Κωνσταντίνος Γεράρδος προσέθεσε:

"To 2019, μία χρονιά ορόσημο καθώς η Πλαίσιο συμπληρώνει πενήντα χρόνια λειτουργίας, έχουμε υλοποιήσει τέσσερις θεμελιώδεις κινήσεις αλλαγής:

Ξεκινήσαμε τη χρονιά δυναμικά, λανσάροντας το "Μήνα-Μήνα", τρόπο πληρωμής που δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής με δόσεις χωρίς κάρτα,

Κλιμακώσαμε το νέο retail identity που εγκαινιάστηκε το 2018 σε πέντε ακόμη καταστήματα μας,

Εγκαινιάσαμε ένα νέο υπερκατάστημα 3.000 τ.μ. στον Ρέντη που πρεσβεύει μια ολοκληρωμένη εμπειρία Modern Living για τον καταναλωτή, και το κυριότερο,

Εισαγάγαμε την κατηγορία των λευκών συσκευών στην προϊοντική μας γκάμα.

Όλα τα παραπάνω είναι δράσεις, οι οποίες αν και βραχυπρόθεσμα έχουν σημαντικό κόστος υλοποίησης, είναι κινήσεις υποδομής οι οποίες ανοίγουν πόρτες σε νέα πελατειακά κοινά και ενισχύουν το Πλαίσιο ως εταιρία προορισμού για τις ανάγκες ενός σύγχρονου lifestyle.

Ιδιαίτερη χαρά σε αυτή την ξεχωριστή χρονιά μας έχουν δώσει οι συνεχείς διακρίσεις και βραβεύσεις της εταιρείας με κυριότερες: την ανάδειξη της Πλαίσιο στα "Best Workplaces 2019", τη διάκριση της ως μια εκ των επτά βραβευμένων εταιριών (ανάμεσα σε 8.000 υποψήφιες) στα "Growth Awards" και την απονομή του Βραβείου "Εμβληματικής Προσωπικότητας Χ.Α." στον κ. Γιώργο Γεράρδο. Και φυσικά είμαστε και φέτος περήφανοι για τη δράση της ομάδας #plai_sou, που μετράει πάνω από 440 εθελοντές, η οποία στήριξε και έκανε πραγματικότητα το εγχείρημα διανομής πάνω από 7.000 σχολικών τσαντών σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία ολόκληρης της χώρας στην έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς".

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text