Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Επενδύσεις 20 εκατ. σε ακίνητα από Βιοχάλκο

Επενδύσεις 20 εκατ. σε ακίνητα από Βιοχάλκο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Επενδύσεις 20 εκατ. σε ακίνητα από Βιοχάλκο

Στη δημιουργία υπεραξιών στο υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο ακινήτων του έχει εστιάσει κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους ο όμιλος Βιοχάλκο, ενόψει της σύστασης της νέας εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία Noval AΕΕΑΠ, κάτι που αναμένεται να συμβεί εντός του τέταρτου τριμήνου του έτους, με δεδομένο άλλωστε ότι η σχετική άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει εξασφαλιστεί από τον προηγούμενο Νοέμβριο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο όμιλος έχει ήδη δρομολογήσει τις επεκτάσεις και αναβαθμίσεις των δύο υφιστάμενων εμπορικών κέντρων που διαχειρίζεται, δηλαδή το River West στον άξονα της Λ. Κηφισού και το Mare West στην Κόρινθο.

Ειδικότερα, έχοντας ως στόχο την αύξηση των εσόδων από μισθώματα, αλλά και της επισκεψιμότητας, δρομολογούνται επενδύσεις που εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 20 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, πρόσφατα ξεκίνησε η κατασκευή ενός κτιρίου 23.000 τ.μ. (περιλαμβανομένων των υπογείων), το οποίο θα περιλαμβάνει κυρίως εμπορικά καταστήματα σε οικόπεδο όμορο του River West. Το εν λόγω οικόπεδο έχει αποκτηθεί μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης. Πρόκειται για επένδυση ύψους 18,5 εκατ. ευρώ, που έχει αναλάβει να κατασκευάσει η «Ακτωρ» του ομίλου Ελλάκτωρ. Το ακίνητο βρίσκεται στην οδό Προόδου 1-3, όπισθεν ακριβώς του River West. Με δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια η ζήτηση για μίσθωση καταστημάτων εντός εμπορικών κέντρων παραμένει σταθερά υψηλή και η πληρότητα του κέντρου ανέρχεται πλέον σε 100%, ήταν δεδομένη η ανάγκη για την επέκτασή του.

Αντίστοιχα, στο Mare West της Κορίνθου, κατασκευάζεται ένα αθλητικό - ψυχαγωγικό πάρκο 7.000 τ.μ., το οποίο θα πλαισιώσει το υφιστάμενο εμπορικό κέντρο, ενισχύοντας την απήχησή του, καθώς θα εμπλουτιστούν οι σημερινές εμπορικές χρήσεις και με συμπληρωματικές δραστηριότητες. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου, κατά τη διάρκεια του φετινού πρώτου εξαμήνου, αμφότερα τα ακίνητα ξεπέρασαν τις προσδοκίες, αναφορικά με τις επιδόσεις τους. Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα δημοσιευμένα στοιχεία, το 2018, το εμπορικό κέντρο River West κατέγραψε αύξηση εσόδων από μισθώματα κατά 6,5%, ενώ η επισκεψιμότητα ενισχύθηκε κατά 10%, τη στιγμή που το ποσοστό πληρότητας είναι 100%.

Παράλληλα, το εμπορικό πάρκο Mare West της Κορίνθου πέτυχε αύξηση εσόδων και επισκεψιμότητας κατά 5% και 10%, αντίστοιχα.

Σημαντική εξέλιξη κρίνεται και η πρόσφατη εξασφάλιση της περιβαλλοντικής πιστοποίησης LEED του συγκροτήματος γραφείων που ολοκλήρωσε η Βιοχάλκο στην οδό Αποστολοπούλου 24-26 στο Χαλάνδρι. Πρόκειται για το κτίριο με την επωνυμία «The Butterfly», το οποίο είναι κατά 100% μισθωμένο.

Η λήψη της εν λόγω πιστοποίησης είναι σημαντική, καθώς εξασφαλίζει τον υψηλό βαθμό ελκυστικότητας του ακινήτου σε πιθανούς νέους μισθωτές, ή επενδυτές, επιτρέποντας παράλληλα και ένα υψηλότερο μίσθωμα, συγκριτικά με ένα συμβατικό ακίνητο, λόγω των χαμηλότερων λειτουργικών δαπανών που προσφέρει. Ανάλογη πιστοποίηση θα λάβει και το υπό κατασκευήν συγκρότημα γραφείων The Orbit, που αναπτύσσεται στη Λ. Κηφισίας, στο ύψος της Λ. Πανόρμου, για το οποίο υφίσταται συμφωνία μίσθωσης από την Taxibeat.

Οπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο όμιλος Βιοχάλκο, κατά το φετινό πρώτο εξάμηνο, ο κύκλος εργασιών του τομέα ανάπτυξης ακινήτων ανήλθε σε 4,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 10,5%. Η αύξηση οφείλεται στις νέες μισθώσεις που υπεγράφησαν, όπως επίσης και σε αναπροσαρμογές ενοικίων προς τα πάνω. Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων κι αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 2,88 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 29% έναντι των 2,2 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2018.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text