Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ακίνητα αξίας 65 εκατ. απέκτησε η Trastor το 2019

Ακίνητα αξίας 65 εκατ. απέκτησε η Trastor το 2019

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ακίνητα αξίας 65 εκατ. απέκτησε η Trastor το 2019

Ακίνητα αξίας άνω των 65 εκατ. ευρώ έχει αποκτήσει κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους η Trastor ΑΕΕΑΠ, έχοντας εκπονήσει μια ιδιαίτερα επιθετική επενδυτική πολιτική, που εστιάζει στην απόκτηση σύγχρονων κτιρίων γραφείων και καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας και στις εμπορικότερες συνοικίες της Αττικής, όπως επίσης και σε κτίρια logistics, αλλά και τον τουρισμό. Στο πλαίσιο αυτό, μόνο κατά την διάρκεια του τελευταίου διμήνου, η διοίκηση της εταιρείας έχει προχωρήσει σε συμφωνίες για την απόκτηση νέων ακινήτων συνολικής αξίας της τάξεως των 16 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και τα πρώτα ακίνητα logistics της εταιρείας. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία απέκτησε αποθήκη στην περιοχή Μελίσσια στον Ασπρόπυργο, συνολικής επιφάνειας 5.678,86 τ.μ., η οποία αποτελείται από ισόγειο χώρο αποθήκευσης και όροφο γραφείων. Το ύψος της επένδυσης ανήλθε σε 3,07 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το ακίνητο είναι μισθωμένο στην εταιρεία Seagull. Αντίστοιχα, πριν από λίγες ημέρες η εταιρεία αναδείχθηκε πλειοδότρια για την απόκτηση μιας ακόμα αποθήκης, στη θέση Μαγούλα του Ασπροπύργου, αντί ποσού 1,1 εκατ. ευρώ.

Εκτός από τις νέες αποθήκες, η Trastor απέκτησε αντί ποσού 5,75 εκατ. ευρώ, ένα αυτοτελές κτίριο γραφείων επιφάνειας 4.000 τ.μ. στα Βριλήσσια, στη συμβολή της Αττικής Οδού με την οδό Προποντίδος. Πρόκειται ένα σύγχρονο ακίνητο, που μισθώνεται από τη φαρμακευτική εταιρεία Bristol-Myers Squibb. Επίσης, πριν από λίγες εβδομάδες η εισηγμένη ανακοίνωσε ότι πλειοδότησε και για την απόκτηση ενός τετραώροφου κτιρίου γραφείων με υπόγειους χώρους στον Παράδεισο Αμαρουσίου, συνολικής επιφάνειας 2.205 τ.μ. Το τίμημα που προσφέρθηκε ανήλθε σε 2,9 εκατ. ευρώ, κεφάλαια που προήλθαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των 22 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, 1,75 εκατ. ευρώ από τα εν λόγω κεφάλαια χρηματοδότησαν την απόκτηση ενός ακόμα κτιρίου μεικτής χρήσης (γραφεία με ισόγειο κατάστημα) στη Γλυφάδα, στη συμβολή της Λ. Βουλιαγμένης 23 με την οδό Τζαβέλλα 13.

Με δεδομένο ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου η εισηγμένη προχώρησε στην απόκτηση επιπλέον οκτώ ακινήτων, συνολικής αξίας άνω των 50 εκατ. ευρώ, είναι προφανές ότι κατά την τρέχουσα χρήση προβλέπεται σημαντική αύξηση των οικονομικών αποτελεσμάτων, κάτι που έχει αρχίσει ήδη να καταγράφεται. Ειδικότερα, κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2019, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους της Trastor ανήλθαν σε 2,57 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 307.000 ευρώ κατά την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Αντίστοιχα, τα έσοδα από μισθώσεις αυξήθηκαν κατά 53,2% σε 3,94 εκατ. ευρώ, από 2,57 εκατ. ευρώ κατά το περυσινό πρώτο εξάμηνο. Είναι χαρακτηριστικό δε ότι τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων κι αποσβέσεων (EBITDA) δεκαπλασιάστηκαν φέτος και ανήλθαν σε 4,36 εκατ. ευρώ, από 0,42 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ τα κέρδη από την αναπροσαρμογή των ακινήτων του ομίλου στην εύλογη αξία διαμορφώθηκαν φέτος σε 3,57 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 0,12 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εισηγμένης, ο κύκλος εργασιών αναμένεται να παρουσιάσει περαιτέρω αύξηση μετά τις νέες προσθήκες ακινήτων που έχουν ολοκληρωθεί ή πρόκειται να ολοκληρωθούν τις επόμενες εβδομάδες, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και με την αποτίμηση του χαρτοφυλακίου των 50 ακινήτων του ομίλου, που σήμερα ανέρχεται σε 163,6 εκατ. ευρώ, χωρίς όμως να υπολογίζονται ορισμένες από τις συμφωνηθείσες νέες αγορές, καθώς δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η μεταβίβασή τους στην εισηγμένη.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text