Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Οι εννέα προτεραιότητες του Σταϊκούρα το δίμηνο Οκτωβρίου - Νοεμβρίου

Οι εννέα προτεραιότητες του Σταϊκούρα το δίμηνο Οκτωβρίου - Νοεμβρίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Οι εννέα προτεραιότητες του Σταϊκούρα το δίμηνο Οκτωβρίου - Νοεμβρίου

Οι φοροελαφρύνσεις του 2020, η νέα πάγια ρύθμιση οφειλών, οι αλλαγές στον φορολογικό κώδικα, οι παρεμβάσεις για την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, το νέο πλαίσιο για τις παροχές σε είδος, οι διατάξεις για τη φορολογική κατοικία και οι νέες τακτικές ελέγχου θα περιλαμβάνονται στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί μετά τα μέσα Οκτωβρίου, είπε χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην 6η Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της Ελληνικής Ενωσης Επιχειρηματιών.

Το φορολογικό νομοσχέδιο είναι η μία από τις εννέα προτεραιότητες του κ. Σταϊκούρα για το 2019, όπως είπε ο ίδιος. Στόχος είναι να ολοκληρωθούν έως το τέλος Νοεμβρίου, ώστε να επιτρέψουν μια θετική έκθεση των θεσμών στο πλαίσιο της 4ης αξιολόγησης και να εγκριθεί έτσι η εκταμίευση της επόμενης δόσης των SMPs και ΑΝFAs. Οι άλλες προτεραιότητες του κ. Σταϊκούρα είναι οι εξής:

Η κατάθεση του σχεδίου προϋπολογισμού στη Βουλή.

Η μείωση των κόκκινων δανείων.

Η ενίσχυση της ρευστότητας μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, αλλά και της μείωσης των οφειλών του κράτους προς τους ιδιώτες και της ταχύτερης πιστωτικής επέκτασης.

Η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, με έμφαση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και στο Ελληνικό.

Νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο με μεταρρυθμίσεις για την απλοποίηση της γραφειοκρατίας, για επενδυτικά κίνητρα, για ενίσχυση της ρευστότητας της ΔΕΗ κ.λπ.

Κλείσιμο των 15 εκκρεμοτήτων της τρίτης αξιολόγησης του Ιουνίου, με έμφαση στη διαμόρφωση ενός νέου σχεδίου εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου σε ιδιώτες, καθώς και στις εγγυήσεις του Δημοσίου.

Νέο, ενιαίο πλαίσιο ιδιωτικού χρέους για όλες τις οφειλές.

Προεξόφληση του ακριβού τμήματος του δανείου του ΔΝΤ, κάτι που αναμένεται να αποδώσει δημοσιονομικό όφελος 75 εκατ. ευρώ.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text