Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Aegean: Αυξημένη κατά 11% η επιβατική κίνηση από το εξωτερικό στο εννεάμηνο

Aegean: Αυξημένη κατά 11% η επιβατική κίνηση από το εξωτερικό στο εννεάμηνο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Aegean: Αυξημένη κατά 11% η επιβατική κίνηση από το εξωτερικό στο εννεάμηνο

Στα 11,6 εκατομμύρια επιβάτες ανήλθε στο εννεάμηνο του 2019 η συνολική επιβατική κίνηση της Aegean, παρουσιάζοντας αύξηση 7%. Το σύνολο σχεδόν της αύξησης, προέρχεται από την αυξημένη κατά 11% κίνηση της εταιρείας στις γραμμές εξωτερικού (700.000 επιβάτες επιπλέον), που ανήλθε στα 6,8 εκατ. επιβάτες στο εννεάμηνο, έχοντας επενδύσει σε 715.000 επιπλέον θέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, στην Αθήνα, κύρια βάση δραστηριότητας της εταιρείας, η κίνηση εξωτερικού για το 2019 σημείωσε αύξηση 11%. Την ίδια περίοδο, η κίνηση εξωτερικού για την υπόλοιπη Ελλάδα, κυρίως από τις βάσεις που διατηρεί η AEGEAN σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο και Καλαμάτα, απέφερε 8% αύξηση. Αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό, καθώς η συνολική τουριστική κίνηση στην περιφέρεια είναι στάσιμη ή βαίνει βιούμενη.

Όπως σημειώνει η εταιρεία, η συστηματική προσπάθεια για διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, μέσω  δραστηριοποίησης του μεγαλύτερου μέρους του στόλου στις αρχές της τουριστικής περιόδου, όπως έγινε φέτος, ενέχει οικονομικό ρίσκο για την εταιρεία, είναι όμως απαραίτητη τόσο για την αξιοποίηση του στόλου όσο και για την ενίσχυση του τουρισμού και τελικά αποφέρει αποτελέσματα.

Η στρατηγική αυτή, συνεχίζεται από μια εξίσου σημαντική αύξηση των διαθέσιμων θέσεων  κατά την επερχόμενη χειμερινή περίοδο αλλά και από τη διατήρηση περισσότερων προορισμών. Έτσι, έως το τέλος του χρόνου, η προσφορά θέσεων θα φτάσει τις 17,6 εκατ., εκ των οποίων 10,2 εκατ. θέσεις θα διατεθούν για πτήσεις στο δίκτυο εξωτερικού.

Εν τω μεταξύ, όπως σημειώνει η εταιρεία, έως τα τέλη του Οκτωβρίου αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο πρόγραμμα δρομολογίων της Aegean για το καλοκαίρι του 2020.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text