Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 209 | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο: “Εντός” αγοράς με το 62,4% των κεφαλαίων

Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο: “Εντός” αγοράς με το 62,4% των κεφαλαίων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Το “Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο” αύξησε τη θέση του σε μετοχές, από το 78% σε 92% , όταν στις 20/9/2019, ο Γενικός Δείκτης πέτυχε νέο “υψηλό 20 ημερών”. Παράλληλα, ρευστοποίησε τη θέση του στη μετοχή της ΛΑΜΔΑ, λόγω του νέου “χαμηλού” που πραγματοποίησε, αλλά και της προγραμματισμένης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Στην συνέχεια, στις 2/10/2019, μείωσε τη θέση  του σε 62%, λόγω της διάσπασης του “διπλού πυθμένα” των 850 μονάδων και της δημιουργίας νέου “χαμηλού 20 ημερών”.

Η νευρικότητα της αγοράς, καθώς ο Γενικός Δείκτης κινείται -επί περισσότερο από ένα τρίμηνο- στο εύρος των 800 - 900 μονάδων, για όσους ακολουθούν μεσοβραχυχρόνια τασικά συστήματα, προκαλεί συχνές πράξεις, μερικές εκ των οποίων αποδεικνύονται ζημιογόνες.

 

Σημειώνουμε ότι, το “Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο” αποτελεί μία εκπαιδευτική πρακτική εφαρμογή της θεωρίας του Δημήτρη Δημόπουλου, που αναπτύσσεται στο βιβλίο “Τεχνική Ανάλυση: Το σύστημα του Στροφέα” (εδώ). Όπως έχει αποδειχθεί, το σύστημα αυτό, επιτυγχάνει εντυπωσιακές μακροχρόνιες αποδόσεις. Σε περιόδους κατά τις οποίες οι αγορά δεν έχει μία ξεκάθαρη τάση (όπως η παρούσα) το σύστημα ενδεχομένως να οδηγήσει σε πράξεις που προκαλούν μικρές ζημιές στο κεφάλαιο. Όμως, το ισχυρό σημείο του είναι ότι θα δώσει σήμα στον επενδυτή να εισέλθει έγκαιρα στην αγορά σε μία ανοδική φάση, ενώ θα τον προστατέψει από μεγάλες ζημιές σε μία ξαφνική και μεγάλη πτώση στην αγορά.

 

Στα 17 χρόνια λειτουργίας του χαρτοφυλακίου, η σωρευτική απόδοση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου φτάνει στο 416%, ενώ στο ίδιο διάστημα, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 58% (εδώ).

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα

Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text