Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίστηκε και σήμερα, Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2019, το sell off στο Ελληνικό Χρηματιστήριο με τον ΓΔ να καταπίπτει προς τις 800 μονάδες

Συνεχίστηκε και σήμερα, Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2019, το sell off στο Ελληνικό Χρηματιστήριο με τον ΓΔ να καταπίπτει προς τις 800 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Νέα χαμηλά 20 ημερών σημείωσε σήμερα ο ΓΔ για δεύτερη συνεχόμενη μέρα με μεγάλη σχετικά πτώση -1,53% (στις 822 μονάδες), με μεγάλο τζίρο (83 εκατ) και με παρόμοιες μεσοχρονίως bearish εξελίξεις στα διεθνή χρηματιστήρια.

Δεν ξέρουμε πότε και που θα σταματήσει η τρέχουσα οξεία καταβύθιση του ΓΔ. Αυτό που ξέρουμε, βάσει θεωρίας των retracements της Τεχνικής Ανάλυσης, είναι ότι η κατάσταση της αγοράς θα συνεχίσει να είναι bearish – αρνητική όσο ο ΓΔ δεν θα μπορεί, με κάποιες ανοδικές αντιδράσεις, να ανακτά το μισό της μέχρι τότε καθίζησης. Στην παρούσα περίσταση η κατάσταση θα είναι bearish όσο ο ΓΔ δεν θα μπορεί να ανακτήσει το ½ της σημειωθείσας μέχρι τούδε βύθισης δηλαδή, όσο δεν θα μπορεί να ανακτήσει τις 850 μονάδες.

Στρατηγική για αύριο, Παρασκευή, 4/6/2019

Επειδή το μεσοχρόνιο γράφημα του ΓΔ έχει από χθες έχει γυρίσει σε καθοδικό, το ΤΧ θα συνεχίσει να ψάχνει για σήματα περαιτέρω πωλήσεων αλλά με φθίνοντα ρυθμό. Και αυτό θα γίνει στο καθοδικό γύρισμα της πρώτης επόμενης ανοδικής αντίδρασης και στη συνέχεια στην επίτευξη νέου χαμηλού κλεισίματος μετά από αποτυχημένη ανοδική αντίδραση. Συνεπως,  αύριο, Παρασκευή, δεν θα κάνουμε πράξεις.

Οσο για αγορές, θα σκεφθούμε μόνον αν ο ΓΔ ανακτήσει, όπως είπαμε, τις 850 μονάδες.

Μετοχές

Πτωτικό ήταν σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα 4/5 των εμπορεύσιμων μετοχών να κλείνουν αρνητικά και το 1/5 θετικά ενώ 7 μετοχές, οι ΠΡΟΦ, ΕΤΕ, ΔΕΗ, ΠΕΙΡ, ΙΝΛΟΤ και ΤΕΝΕΡΓ, σημείωσαν πτώσεις χειρότερες του -3% σε αντίθεση με καμία μετοχή που να σημείωσε άνοδο άνω του +3%.

Καμία μετοχή δεν έδωσε σήμερα σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων ενώ δυο μετοχές, οι ΠΡΟΦ και ΠΛΑΙΣ, έδωσαν σήματα πωλήσεων με καθοδικές διασπάσει έγκυρων στηρίξεων.

Καμία μετοχή δεν σημείωσε σήμερα νέα υψηλά τριμήνου ενώ αντίθετα, 10 μετοχές, οι ΒΙΟ, ΕΛΛ, ΕΕΕ, ΜΙΓ, ΣΕΝΕΡ, ΚΡΙ, ΕΛΧΑ, ΛΑΜΔΑ, ΠΛΑΘ και ΠΛΑΙΣ, σημείωσαν νέα χαμηλά τριμήνου δείχνοντας ότι διάγουμε μεσοπρόθεσμη bear market όπου οι trend followers, αποφεύγουν να αγοράζουν μετοχές.

Μετοχές που κινούνται ακόμη σε σαφή ανοδική τάση κοντά στα υψηλά έτους είναι οι, ΟΤΟΕΛ, ΓΕΚΤ, ΟΤΕ και ΚΟΥΕΣ.

Μετοχές που τείνουν να δώσουν σήματα πωλήσεων με καθοδικές διασπάσεις έγκυρων στηρίξεων, είναι οι, ΕΛΛ, ΙΝΤΚΑ, ΜΟΗ και ΟΠΑΠ.

Σήμερα σημειώθηκαν διανομές σε πολλές μετοχές όπως σε, ΓΕΚΤ, ΕΛΛ, ΒΙΟ, ΕΕΕ, ΕΥΡΩΒ, ΕΤΕ, ΠΡΟΦ, ΜΠΕΛΑ και ΟΛΠ και συσσωρεύσεις σε ΕΧΑΕ και ιδίως στον ΜΥΤΙΛ (τον οποίον ΜΥΤΙΛ προσέχουμε ιδιαιτέρως γι αυτόν τον λόγο, τις σημερινές πολύ μεγάλες συσσωρεύσεις).

Θα επανέλθουμε αύριο και πάλι πολύ αργά το βράδυ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text