Αρχική | Χρηματιστήριο | Εισηγμένες Εταιρίες | Η Folli Follie και το ορόσημο για το «ασημικό» της Dufry

Η Folli Follie και το ορόσημο για το «ασημικό» της Dufry

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η Folli Follie και το ορόσημο για το «ασημικό» της Dufry

Της Πέννυς Κούτρα

Στις 31 Οκτωβρίου κρίνεται η τύχη του ενεχυριασμένου ποσοστού της Dufry, το οποίο ανήκει στη Folli Follie και αποτελεί ένα από τα λάφυρα που διεκδικούν οι ομολογιούχοι πιστωτές της.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr, για τη συγκεκριμένη ημερομηνία έχει ορισθεί η ακρόαση ενώπιον του ελβετικού οργάνου διαιτησίας, γεγονός που τυπικώς μόνον θα κρίνει την τύχη της ιδιοκτησίας του εν λόγω ποσοστού.

Το Euro2day.gr απευθύνθηκε στη διοίκηση της Dufry με σειρά ερωτημάτων όσον αφορά το εν λόγω διακύβευμα, χωρίς να λάβει προσώρας καμία επίσημη απάντηση. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσοστό έχει συμφωνηθεί να αποδεσμευθεί το 2020.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος FF Group κατέχει 930.461 μετοχές, εκ των οποίων οι 125.733 μετοχές κυριότητος της Strenaby Finance Ltd. είναι ενεχυριασμένες για δάνειο χωρίς δυνατότητα αναγωγής (non-recourse). Πέραν αυτών, 804.728 μετοχές της Folli Follie είναι υπό μεσεγγύηση, εκ των οποίων οι 603.543 αποτελούν αντικείμενο μιας εν εξελίξει αντιδικίας με την Dufry AG.

Με δεδομένο πως η τιμή κλεισίματος την Πέμπτη 3/10/2019 για την μετοχή της Dufry ήταν 79,38 ελβετικά φράγκα, η τρέχουσα αποτίμηση της συμμετοχής της FF ανέρχεται σε 48 εκατ. ελβετικά φράγκα ή σε 43,743 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ σε εκκρεμότητα διαρκείας, η οποία δεν φαίνεται να οδηγεί σε βιώσιμη λύση, οδηγείται η προβληματική εισηγμένη Folli Follie παρά τις τεχνικές αποσόβησης του μοιραίου. Η μοναδική λύση επιβίωσης που περιλαμβάνει τους ομολογιούχους πιστωτές της εταιρείας βρίσκεται σε διαρκή αναθεώρηση και διαπραγμάτευση από τον Φεβρουάριο του 2019,  χωρίς να έχει σημειωθεί η παραμικρή πρόοδος. Όπως ήδη έχει επισημάνει το Euro2day.gr, η πλευρά των ομολογιούχων δεν αποδέχεται το τελευταίο σχήμα που η διοίκηση της Folli Follie προτείνει και επιθυμεί την απορρόφηση κάθε πιθανής αξίας ως εξασφάλιση.

Στο πλαίσιο αυτό και πέραν των εξασφαλίσεων που προτίθεται να διαθέσει η εταιρεία βάσει του Term Sheet που έχει δημοσιοποιήσει (ακίνητα που ως επί το πλείστον είναι δεσμευμένα από το Ελληνικό Δημόσιο), το κύριο διακύβευμα είναι το ποσοστό μετοχών που εξακολουθεί να κατέχει η FF στην Dufry, προφανώς γιατί πρόκειται για άμεσα ρευστοποιήσιμο asset.

Η ελληνική εισηγμένη έχει απολέσει πηγές εσόδων, καθώς έχει χάσει το σύνολο των αντιπροσωπειών της, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες δεν διαθέτει εμπόρευμα της φίρμας Folli Follie ή Links of London, ώστε να διατηρήσει κάποια εμπορική δραστηριότητα που να δικαιολογεί την ύπαρξη μιας OpsCo.

Τέλος, εντύπωση προκαλεί η αναβολή Γ.Σ. της εταιρείας, με κρίσιμο θέμα την εκλογή ορκωτού ελεγκτή για τη χρήση 2018, για τις 11/10. Η επίσημη ανακοίνωση κάνει λόγω για έλλειψη απαρτίας, γεγονός που παραπέμπει στην ερμηνεία πως η οικογένεια Κουτσολιούτσου, ως βασικός μέτοχος,  δεν θέλησε να γίνει η γενική συνέλευση.

To Euro2day.gr επικοινώνησε με τη διοίκηση της FF με σειρά ερωτημάτων, λαμβάνοντας την απάντηση πως όλα «είναι ρευστά».

Πηγή: www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text