Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Κλείνει συμφωνία Εθνικής-Lamda για δύο οικόπεδα κοντά στο The Mall

Κλείνει συμφωνία Εθνικής-Lamda για δύο οικόπεδα κοντά στο The Mall

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κλείνει συμφωνία Εθνικής-Lamda για δύο οικόπεδα κοντά στο The Mall

Του Χρήστου Κίτσιου

Πέφτουν οι υπογραφές για τα δύο οικόπεδα της Εθνικής, που «καίγεται» να αγοράσει η Lamda. Το τίμημα και η αίρεση ολοκλήρωσης της συναλλαγής, με την έκδοση Π.Δ. που θα επιλύει τα πολεοδομικά θέματα του The Mall Athens.

Κοντά στις υπογραφές βρίσκονται Εθνική και όμιλος Lamda για την αγορά από τη δεύτερη δύο οικοπέδων της τράπεζας συνολικής έκτασης 25 στρεμμάτων, τα οποία βρίσκονται κοντά στο εμπορικό κέντρο «The Mall Athens».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές έχουν φθάσει σε συμφωνία, η οποία προβλέπει αθροιστικό τίμημα για τα δύο οικόπεδα, έκτασης 16,5 και 8,5 στρεμμάτων, ύψους περίπου 11 εκατ. ευρώ. Το συντριπτικό μέρος του τιμήματος αντιστοιχεί στο πρώτο ακίνητο (16,5 στρέμματα), το οποίο χρησιμοποιείται σήμερα ως υπαίθριος χώρος στάθμευσης. Το δεύτερο ακίνητο των 8,5 στρεμμάτων θα πωληθεί έναντι πολύ μικρού τιμήματος.

Η συμφωνία θα ενέχει, σύμφωνα με πληροφορίες, την αίρεση ολοκλήρωσης της συναλλαγής, εφόσον εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο θα επιλύονται τα θέματα νομιμοποίησης του εμπορικού κέντρου «The Mall Athens». Υπενθυμίζεται ότι η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) έκρινε, το 2014, ότι δεν προκύπτει η συνδρομή των απαιτούμενων προϋποθέσεων, κατά το άρθρο 24 του Συντάγματος, για τον καθορισμό του συντελεστή δόμησης που δόθηκε στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την Εθνική, η Lamda Olympia Village, θυγατρική της Lamda, στην οποία ανήκει το The Mall Athens, θα υποβάλει στο υπουργείο Περιβάλλοντος ρυμοτομικό σχέδιο, που θα προβλέπει τη δωρεάν απόδοση των δύο οικοπέδων στον Δήμο Αμαρουσίου, ώστε να αντισταθμιστεί η πολεοδομική επιβάρυνση από τον υπερδιπλάσιο, σε σχέση με τον ισχύοντα στην περιοχή, συντελεστή δόμησης του The Mall Athens.

Θα ακολουθήσει σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που θα υποβληθεί προς έγκριση στο ΣτΕ.

Πηγή:www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text