Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | ΠΛΑΙΣΙΟ: Το 55% των πωλήσεων στο β’ εξάμηνο του 2019

ΠΛΑΙΣΙΟ: Το 55% των πωλήσεων στο β’ εξάμηνο του 2019

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΠΛΑΙΣΙΟ: Το 55% των πωλήσεων στο β’ εξάμηνο του 2019

Του Ανέστη Ντόκα

Η εποχικότητα των πωλήσεων απαιτεί ορθολογική διαχείριση του κεφαλαίου κίνησης και ομαλή ανατροφοδότηση των αποθεμάτων ώστε να μην παρουσιάζονται ελλείψεις σημειώνει η διοίκηση της Πλαίσιο Compurers.

Οι πωλήσεις του Ομίλου παρουσιάζουν περιορισμένη εποχικότητα, καθώς περίπου το 55% αυτών πραγματοποιείται στο δεύτερο εξάμηνο της χρήσης. Το δεύτερο εξάμηνο περιλαμβάνει τις περιόδους αιχμής των Χριστουγέννων, τη «Black Friday», καθώς και την έναρξη της σχολικής περιόδου. Παρά την ύπαρξη κάποιας εποχικότητας των πωλήσεων, η διοίκηση εκτιμά ότι ο σχετικός κίνδυνος είναι ιδιαίτερα περιορισμένος λόγω της εύρωστης ταμειακής κατάστασης του Ομίλου και, επομένως, της δυνατότητας για άμεση αντίδραση σε περίπτωση ανάγκης σημαντικού ύψους προμηθειών, καθώς και της διατήρησης υψηλών αποθεμάτων ικανών να καλύψουν πρόσθετη ζήτηση.

Σταθερός παρέμεινε ο όγκος πωλήσεων της Πλαίσιο το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, οπότε διαμορφώθηκε σε 137,5 εκ. από 137,0 εκ. (+0,4%) το αντίστοιχο διάστημα του 2018. Την ίδια στιγμή καταγράφεται βελτίωση του μικτού κέρδους (+3,2%, στα 29,3 εκ) αλλά υποχώρηση των κερδών πριν και μετά από τη φορολογία στα 0,5 εκ. και €0,2 εκ. αντίστοιχα, λόγω της αύξησης των χρηματοοικονομικών εξόδων και από την εφαρμογή του ΔΠΧΑ 16, αλλά με προσαρμοσμένο EBITDA ελαφρά ανοδικό στα 2,8 εκ. από 2,7 εκ. Στην λογιστική κατάσταση της εταιρείας καταγράφεται υψηλή ταμειακή ρευστότητα στα επίπεδα των 30 εκ. και θετική καθαρή ρευστότητα στα 13,1 εκ. παρά τις υψηλές επενδύσεις για νέα καταστήματα και τη δραστηριοποίηση στην αγορά των λευκών συσκευών. Τα ίδια κεφάλαια παραμένουν σταθερά σε επίπεδο άνω των €90 εκ.

Πηγή:www.reporter.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text