Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Θα υπάρχει Creta Farms για να... βρουν οι επενδυτές;

Θα υπάρχει Creta Farms για να... βρουν οι επενδυτές;

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Θα υπάρχει Creta Farms για να... βρουν οι επενδυτές;

Του Γιώργου Δασκαλόπουλου

Θεωρητικά σήμερα λήγει η τρίτη κατά σειρά προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος από την πλευρά των εν δυνάμει επενδυτών για την Creta Farms, αλλά η κατάσταση στην εταιρεία, δείχνει να έχει περιπλακεί περισσότερο απ'αυτήν που τις προηγούμενες εβδομάδες οδήγησε δύο φορές στην αναβολή της διαδικασίας. Διαμορφώνοντας πλέον σοβαρά ερωτήματα για το αν ...θα υπάρχει Creta Farms όταν θα έρθει η λύση. Όπως επίσης και για το ποιοί και με ποιές προτάσεις θα ενδιαφερθούν τελικά.

Μια εβδομάδα μετά τα τραγελαφικά συμβάντα της Γενικής Συνέλευσης με την επεισοδιακή αποχώρηση του Μάνου Δομαζάκι, η εταιρεία εμφανίζεται να έχει... δύο επίσημες διοικήσεις, με τις πλευρές των δύο αδελφών – μετόχων να ισχυρίζονται ότι την ασκούν νομοτύπως. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και χθες.

Οι δύο αδελφοί, μετά την πίεση των τραπεζών υπέγραψαν επίσης την ενεχυρίαση των μετοχών τους (τώρα οι τράπεζες εκτός από το αρχικό 19% του μετοχικού κεφαλαίου που είχαν ως ενέχυρο, έχουν περί το 60% και τα σχετικά δικαιώματα ψήφου) αλλά η εικόνα σχετικά με τον έλεγχο της εταιρείας παραμένει συγκεχυμένη. Πρώτον υπάρχει το επιπλέον ποσοστό του 21% που είναι ενεχυριασμένο στην Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και κατά πληροφορίες παραμένει χωρίς τα δικαιώματα ψήφων. Δεύτερον δεν έχει προχωρήσει η ενεχυρίαση των σημάτων μια και οι τράπεζες δεν γνωρίζουν... με ποια διοίκηση θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία. Και τρίτον, κατά τις ίδιες πληροφορίες, χωρίς «σαφή» διοίκηση είναι αδύνατον να προχωρήσουν οι εξελίξεις στην εταιρεία ακόμη και για τις διαδικασίες που αφορούν τις τράπεζες.

Η πρωτοφανής αυτή εμπλοκή έχει καθυστερήσει και τη χορήγηση της «ενδιάμεσης βοήθειας» των 4 εκατ. ευρώ, που εδώ και δύο μήνες περιμένει η εταιρεία για να «ανοίξει» και πάλι την παραγωγή της και να κινήσεις στοιχειωδώς κάποια προϊόντα στην αγορά. Παράλληλα, η καθυστέρηση των τουλάχιστον 15 ημερών από τα ούτως η άλλως ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα που είχαν τεθεί στο σχέδιο διάσωσης, φέρνει την απαξίωση... ante portas για την πάλαι ποτέ ηγετική βιομηχανία των αλλαντικών.

Το ερώτημα πλέον, ίσως να μην αφορά τόσο το ποιοί και με ποιούς όρους θα φτάσουν να διεκδικήσουν την Creta Farms, αλλά «τι θα βρουν» εάν οι καθυστερήσεις συνεχιστούν. Πρόκειται για ένα ερώτημα που αφορά πρωτίστως τις τράπεζες. Οι οποίες πλέον έχουν τη διαδικασία στα χέρια τους και επιπλέον θέλουν να αποφύγουν να «χρεωθούν» και τα δάνεια της Creta.

Εάν όμως δεν κινηθούν σύντομα, κάτι τέτοιο θα είναι αναπόφευκτο.

Η σημερινή διαδικασία θα δείξει εάν έχουν καταφέρει να πείσουν και τους επενδυτές, ότι σύντομα θα «ανάψει φως» στον ορίζοντα...

Πηγή:www.liberal.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text