Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Ο Πούτιν εκθειάζει την οικονομική πολιτική του Τραμπ

Ο Πούτιν εκθειάζει την οικονομική πολιτική του Τραμπ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ο Πούτιν εκθειάζει την οικονομική πολιτική του Τραμπ

Κατά δήλωση του Ρώσου Προέδρου το διμερές εμπόριο μεταξύ Ρωσίας -ΗΠΑ έχει ανακάμψει επί προεδρίας Τραμπ μετά την υποχώρηση που είχε σημειώσει επί προεδρίας Ομπάμα

Ένα μάλλον απροσδόκητο σύμμαχο απέκτησε η οικονομική πολιτική του Αμερικανού Προέδρου Τραμπ που δεν είναι άλλος από τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως μεταδίδει το CNBC σε πάνελ της Ρωσική Εβδομάδα Ενέργειας στη Μόσχα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως «Ο κ. Τραμπ διενήργησε μια φορολογική μεταρρύθμιση που στήριξε την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ ενώ και οι εισαγωγές στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αυξηθεί».

Οι έπαινοι του Πούτιν εξηγούνται ίσως από την επόμενη δήλωσή του: «Κατά την διάρκεια της προεδρίας Ομπάμα, το αμοιβαίο εμπόριό μας από 30 δισεκατομμύρια δολάρια μειώθηκε στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά στα δύο χρόνια της προεδρίας Τραμπ ανέκαμψε στα 25 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Αυτό είναι που μας ενδιαφέρει και λαμβάνουμε υπόψη «.

Όσον αφορά τις σχέσεις των δύο χωρών ο Πούτιν είπε ότι παρόλο που οι διμερείς σχέσεις δεν έχουν φτάσει σε εξαιρετικό επίπεδο ελπίζει ότι θα επανέλθουν στο φυσιολογικό.

«Βλέπουμε ότι η θέση του Προέδρου Τραμπ δεν έχει αλλάξει, όπως έχει εκφραστεί δημοσίως. Θέλει την αποκατάσταση της διμερούς σχέσης. Αυτό το καλωσορίζουμε. Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε ευκαιρία για να το υλοποιήσουμε αυτό «, δήλωσε ο Πούτιν.

Αρνείται την ανάμειξη σε εκλογές και σκάνδαλα

«Δεν είχαμε καμία ιδιαίτερα στενή σχέση με τις ΗΠΑ. Τώρα έχουμε μια σταθερή σχέση εμπιστοσύνης, όπως το κρίνω εγώ, αλλά η εγγύτητα μεταξύ μας δεν επηρεάζει τις εσωτερικές διαμάχες στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Πούτιν.

«Σκάνδαλα στις ΗΠΑ είχαν αναδυθεί πριν συναντηθούμε για πρώτη φορά με τον Πρόεδρο Τραμπ. Αλλά τώρα γινόμαστε μάρτυρες αυτού που συμβαίνει στις ΗΠΑ, δηλαδή χρησιμοποιούν κάθε πρόσχημα για να επιτεθούν στον Πρόεδρο Τράμπ. Τώρα έχουν εστιάσει στην Ουκρανία και τις σχέσεις με τον Πρόεδρο (Volodymyr) Zelensky. Δεν έχουμε καμία σχέση με όλα αυτά», δήλωσε ο Πούτιν.

Σε ερώτηση αν η Ρωσία παρεμβαίνει στις Αμερικανικές εκλογές του 2020, ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία έχει πολλά δικά της προβλήματα να λύσει.

«Αντιμετωπίζουμε τεράστιους και μείζοντες στόχους στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη … Γιατί να παρέμβουμε στις εκλογές μιας χώρας;» ενώ πρόσθεσε ότι η Ρωσία θα συνεργαστεί με οποιονδήποτε πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. «Αν αυτός είναι ο κ. Τραμπ, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί του, διαφορετικά θα συνεργαστούμε με κάποιον άλλο.

Πηγή: www.newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text