Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Τον Ιανουάριο του 2020 η συγχώνευση Σίδμα - Μπήτρος Πηγή: Reporter.gr

Τον Ιανουάριο του 2020 η συγχώνευση Σίδμα - Μπήτρος Πηγή: Reporter.gr

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τον Ιανουάριο του 2020 η συγχώνευση Σίδμα - Μπήτρος   Πηγή: Reporter.gr

Του Ανέστη Ντόκα

Αρχές του 2020 εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η πλήρης συγχώνευση των εισηγμένων ΣΙΔΜΑ με την Μπήτρος. Ειδικότερα στελέχη της ΣΙΔΜΑ υπολογίζουν ότι μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η απορρόφηση του ενεργητικού και τμήματος των υποχρεώσεων της μεταλλουργικής δραστηριότητας της Μπήτρος, με στόχο την τόνωση των (αρνητικών σήμερα) ιδίων κεφαλαίων, την εκμετάλλευση οικονομιών κλίμακας και το χαμηλότερο κόστος χρηματοδότησης.

Το περίγραμμα της συμφωνίας με τις τράπεζες έχει ολοκληρωθεί, τα due diligence ολοκληρώθηκαν και μέσα στον Οκτώβριο  αναμένεται η επαλήθευση ή αναπροσαρμογή κάποιων όρων με βάση τις τελευταίες εξελίξεις στις δύο εταιρείες. Στη συνέχεια, θα ανατεθούν σε ανεξάρτητους οίκους οι αποτιμήσεις των δύο υπό συγχώνευση μερών (προκειμένου να βρεθούν οι όροι ανταλλαγής) και τέλος, θα απαιτηθούν οι εγκρίσεις από τις γενικές συνελεύσεις των μετόχων των δύο εταιρειών. Όπως εκτιμούν στελέχη της εταιρίας σιδήρου Μπήτρος η συγχώνευση εφόσον ολοκληρωθεί, θα εξασφαλίσει την εξυγίανση των δύο εταιριών.

Ταυτόχρονα θα δημιουργήσει συνέργειες και οικονομίες κλίμακας άνω των τριών εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, θα  εξορθολογήσει τη χρήση των παραγωγικών υποδομών των δύο εταιριών και θα συνθέσει το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό της αγοράς.

Πηγή: Reporter.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text