Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 209 | ΑΒΑΞ: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου € 20 εκατ.

ΑΒΑΞ: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου € 20 εκατ.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΑΒΑΞ: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου € 20 εκατ.

Σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου μέχρι του ποσού των € 20 εκατομμυρίων, με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης σε όλους τους μετόχους της, με τιμή έκδοσης €0,30 ανά μετοχή και την έκδοση 66.666.666 νέων μετοχών, προχωρά η εταιρία.

Με τους μετόχους της Άβαξ, Κωνσταντίνο Μιτζάλη και Νικόλαο Γεραρχάκη να έχουν προκαταβάλει το ποσό των 16,2 εκατ. ευρώ, κατά πληροφορίες, στη νέα μετοχική σύνθεση το ποσοστό της J&P Investments, που δεν θα συμμετάσχει στην ΑΜΚ, θα περιοριστεί στο 24%. Αντίστοιχα, το ποσοστό της οικογένειας Ιωάννου θα ενισχυθεί στο 32%, ενώ αυτό των Κ. Μιτζάλη και Κ. Κουβαρά αναμένεται να ενισχυθεί σε 17% και 7%, αντίστοιχα.

Με βάση τη σχετική έκθεση του Δ.Σ., τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα χρησιμοποιηθούν ως εξής:

(α) €4,725 εκατ. για κάλυψη υποχρεώσεων από τα ομολογιακά δάνεια της Εταιρείας, (β) €5,0 εκατ. για μείωση των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων, (γ) €3,43 εκατ. για την χρηματοδότηση της 100% θυγατρικής Volterra AE ως προς την εισφορά ιδίων κεφαλαίων στο αιολικό πάρκο στο Κουρομάντρι-Ριγανόλακα Ναυπακτίας. (δ) €3,487 εκατ. για βελτίωση ταμειακής ρευστότητας, ενόψη και των πληρωμών (σε δόσεις) του προστίμου ύψους €18,3 εκατομμυρίων που επιβλήθηκε το 2017 στην Εταιρεία από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για διευθέτηση διαφοράς. (ε) €3,0 εκατ. για εισφορά ιδίων κεφαλαίων και δανείου μειωμένης εξασφάλισης στο έργο ΣΔΙΤ της διαχείρισης απορριμάτων του Ν. Ηλείας.Η χρήση των κεφαλαίων αναμένεται να ολοκληρωθεί έως και 24 μήνες μετά την άντληση των κεφαλαίων.

Παράλληλα, σε μία επόμενη κίνηση για την κεφαλαιακή (αλλά και την επιχειρηματική) της αναδιοργάνωση, η εταιρία ανακοίνωσε την πώληση της συμμετοχής της στο έργο ΣΔΙΤ για τη χρηματοδότηση, κατασκευή και διαχείριση 10 σχολικών μονάδων στην περιοχή της Αττικής. Η ΑΒΑΞ μεταβίβασε τη θυγατρική εταιρεία JPA A.E., που ήταν το επενδυτικό “όχημα” του εν λόγω έργου, εισπράττοντας το ποσό των 8,8 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, απαλλάσσεται και από την υποχρέωση εξυπηρέτησης του μακροπρόθεσμου δανεισμού 33,4 εκατ. ευρώ που είχε λάβει από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για την υλοποίηση του έργου. Έτσι, απελευθερώνονται σημαντικοί οικονομικοί πόροι, τους οποίους η διοίκηση σχεδιάζει να αξιοποιήσει για τη διεκδίκηση νέων συγχρηματοδοτούμενων έργων (εδώ).

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα

Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη εδώ.



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text