Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Πώς προχωρά το deal για την Forthnet

Πώς προχωρά το deal για την Forthnet

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πώς προχωρά το deal για την Forthnet

Του Νίκου Χρυσικόπουλου

Στο στάδιο της σύνταξης των συμβατικών εγγράφων έχει εισέλθει η διαδικασία για την πώληση της έκθεσης (exposures), συμπεριλαμβανομένων μετοχών και μετατρέψιμων ομολογιών που κατέχουν οι τράπεζες στη Forthnet και τις θυγατρικές της.

Με τους προσυμβατικούς ελέγχους να έχουν ολοκληρωθεί, πηγές που βρίσκονται πολύ κοντά στις εν εξελίξει διεργασίες, αναφέρουν πως οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των τραπεζών και της Alter Ego Mass Media, συμφερόντων Β. Μαρινάκη, συνεχίζονται και στο πλαίσιο αυτό, συνδιαμορφώνονται τα σχετικά συμβατικά κείμενα. Μάλιστα, η πλευρά του υποψήφιου αγοραστή, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των τραπεζών να βελτιώσει σημεία της αρχικής προσφοράς.

Συγκεκριμένα, η Alter Ego Mass Media εμφανίζεται να έχει αυξήσει ελαφρά το προσφερόμενο σε μετρητά τίμημα, παραχωρώντας και μέρος του equity στις τράπεζες. Με τις Εθνική, Alpha, Πειραιώς και Αττικής να ελέγχουν αθροιστικά λίγο πάνω από το 36% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, εικάζεται ότι η πλευρά Alter Ego αποκτά το ποσοστό εκείνο που δεν ενεργοποιεί τις διατάξεις περί υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης, ήτοι δίχως να υπερβεί το όριο του 1/3 του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της υπό εξαγορά εταιρείας.

Τραπεζικές πηγές με τις οποίες συνομίλησε το Capital.gr εκτίμησαν πως με την περίοδο των αποκλειστικών διαπραγματεύσεων να εκπνέει στο τέλος Οκτωβρίου, θα πρέπει να θεωρείται θέμα χρόνου η ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς και η υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν επίσης πως έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες επιτροπές των τραπεζών που αποτελούν μέρος της επιχειρούμενης συμφωνίας, καθώς και τα ΔΣ τους.

Πλέον, η αγορά αναμένει να διαπιστώσει εάν η συγκεκριμένη πρόταση εξαγοράς της εταιρείας θα ολοκληρωθεί, στο πλαίσιο της τρέχουσας διαγωνιστικής διαδικασίας, που τον επόμενο μήνα κλείνει αισίως τα δύο χρόνια. Συμφωνία που εφόσον οριστικοποιηθεί, θα περάσει, όπως προβλέπεται, από την κρησάρα της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Σε κάθε περίπτωση οι τράπεζες αντιμετωπίζουν την αξιοποίηση του συγκεκριμένου asset με μεγαλύτερη ευχέρεια από ό,τι πριν μερικούς μήνες, δεδομένου ότι για τη Forthnet έχουν στα χέρια τους μια πρόταση εξαγοράς (Alter Ego) και ανάλογο ενδιαφέρον από private equity fund (HIG σε συνεργασία με εγχώρια κεφάλαια).

Όλα αυτά συμβαίνουν με την προοπτική εξαγοράς της Forthnet/Nova από την Alter Ego να έχει αποκτήσει και πολιτική διάσταση, έπειτα από την επερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενοι προς τους υπουργούς της κυβέρνησης. Απαντώντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης να μην εμπλέκεται στις επιχειρηματικές και εμπορικές συναλλαγές.

Η Forthnet στο τέλος του περασμένου Ιουνίου διέθετε 899 χιλιάδες συνδρομές λιανικής, εξυπηρετώντας 656 χιλιάδες μοναδικά νοικοκυριά, 549 χιλιάδες συνδρομητές broadband και 459 χιλιάδες συνδρομητές Pay TV λιανικής και χονδρικής σε Ελλάδα και Κύπρο.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text