Γρ. Σαράντης ΑΒΕΕ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Γρ. Σαράντης ΑΒΕΕ

ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ

Κατά τo Α’ εξάμηνο του 2019 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε €172,19 εκ. από €160,27 εκ. κατά το α’ εξάμηνο του 2018, αυξημένος κατά 7,43%. Η αύξηση των πωλήσεων βασίζεται αφενός σε επιτυχημένα νέα προϊοντικά λανσαρίσματα και νέες προσθήκες στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο του Ομίλου, αφετέρου στο αποτελεσματικό ολιστικό πλάνο επικοινωνίας και στην επιτυχημένη εμπορική προσέγγιση του Ομίλου σε όλα τα κανάλια διανομής στις χώρες που δραστηριοποιείται. Οι αγορές του εξωτερικού παρουσίασαν αύξηση κατά 12,37% και πλέον παράγουν το 65,5% των πωλήσεων, έναντι 62,5% κατά το α’ εξάμηνο του 2018. Η Ελλάδα, παρά τo αδύναμο ξεκίνημα του έτους, παρουσίασε σημαντική ανάκαμψη κατά το β’ τρίμηνο, περιορίζοντας την πτώση στο 0,82%. Το EBITDA αυξήθηκε κατά 17,67% στα €21,04 εκ. από €17,88 εκ. και κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα €13,65 εκ. από €11,84 εκ., αυξημένα κατά 15,33%. Περισσότερα στοιχεία για τη δομή των πωλήσεων, δείτε εδώ.

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου Κώστας Ροζακέας, στο περιθώριο τηλεδιάσκεψης επεσήμανε ότι, “το δεύτερο εξάμηνο είναι κάθε χρόνο καλύτερο από το προηγούμενο”. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το δεύτερο εξάμηνο είναι θετικά επηρεασμένο από πωλήσεις εποχικών προϊόντων τόσο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όσο και μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων. Η διοίκηση αναφέρθηκε επίσης, και στα πρόσφατα αποκτήματα του ομίλου, δηλαδή στην εξαγορά του brand Luksja που έχει ισχυρή παρουσία στην αγορά της Πολωνίας, αλλά και στη συμφωνία αντιπροσώπευσης brand του αμερικανικού ομίλου COTY. Υποστήριξε ότι η ένταξή τους στο χαρτοφυλάκιο της “Σαράντης” δεν θα έχει κάποια άμεση επίδραση στα οικονομικά μεγέθη της για το 2019. Η διοίκηση εκφράζει αισιοδοξία για τα αποτελέσματα στο σύνολο του έτους. Κατά την εκτίμησή μας, ο κύκλος εργασιών για το σύνολο του 2019 θα κυμανθεί μεταξύ 385 έως 390 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα κέρδη θα υπερβούν τα €35 εκατομμύρια.

Το 5,25% των μετοχών κατέχεται από 36 Αμοιβαία Κεφάλαια (εδώ), ενώ η τάση διακράτησής της είναι ελαφρά αυξητική. Η συναλλακτική δραστηριότητα επί της μετοχής κατά το 2019 είναι αυξημένη κατά περίπου 55% σε σχέση με το 2018 και ο μέσος όρος της αξίας συναλλαγών ξεπερνά τις €320 χιλιάδες. (δείτε εδώ). Για τη μετοχή έχουμε εκφράσει “θετική γνώμη” από τον Απρίλιο του 2019 με τιμή €7,44. Αποτελεί μία σταθερή επενδυτική επιλογή μας.

 

Δείτε συνοπτικό πίνακα αποτελεσμάτων (εδώ).

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα

Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη εδώ.



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text