Αρχική | Προηγ. Τεύχη | Χ&Α - 209 | Παπουτσάνης ΑΒΕΕ

Παπουτσάνης ΑΒΕΕ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Παπουτσάνης ΑΒΕΕ

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ

Η εταιρία συνέχισε τη θετική της πορεία και κατά το α΄εξάμηνο πέτυχε αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 20%. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε €14,4 εκατ., έναντι € 12 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2018. Καταγράφηκε αύξηση πωλήσεων σε όλες τις κατηγορίες δραστηριοποίησής της. Ιδιαίτερη αύξηση κατέγραψαν η κατηγορία παραγωγής προϊόντων τρίτων στο εξωτερικό και η κατηγορία ξενοδοχειακών προϊόντων. Το ενοποιημένο EBITDA άγγιξε τα € 1,71 εκατ., έναντι € 1,32 εκατ. το 2018, αυξημένο κατά 29%. Τα ενοποιημένα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε σε 0,6 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 0,38 εκατ. ευρώ στο α΄εξάμηνο του 2018. Στρατηγικός στόχος της διοίκησης παραμένει η ανάπτυξη του κύκλου εργασιών της μέσω διεύρυνσης των συνεργασιών με υφιστάμενους συνεργάτες και της σύναψης νέων συνεργασιών σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων. Βάσει των συνεργασιών που ήδη έχουν συμφωνηθεί, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019 αναμένεται βελτίωση του ρυθμού ανάπτυξης σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα περίπτωση εταιρίας που, μετά την αλλαγή στην ιδιοκτησία και τη διοίκηση, μπόρεσε να επαναπροσδιορίσει το σκοπό της και να αναδιαρθώσει την παραγωγή της. Εκτιμούμε ότι μπορεί να συνεχίσει την αύξηση των μεγεθών της για αρκετά ακόμη χρόνια.

Το 4,06% των μετοχών κατέχεται από 7 Αμοιβαία Κεφάλαια (εδώ), ενώ η τάση διακράτησής της είναι αυξητική. Η συναλλακτική δραστηριότητα είναι βελτιωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια (ο μέσος όρος συναλλαγών κατά το 2019 φθάνει στα € 19,9 χιλιάδες, έναντι € 10,9 χιλιάες κατά το 2018. Φέτος, πραγματοποίησε πράξεις στο 98,7% των συνεδριάσεων - δείτε εδώ). Για τη μετοχή έχουμε εκφράσει “θετική γνώμη” από τις αρχές του έτους.

Δείτε την ανακοίνωση της εταιρίας (εδώ). Δείτε συνοπτικό πίνακα αποτελεσμάτων (εδώ).

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα

Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text