Cenergy Holdings

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Cenergy Holdings

CENERGY HOLDINGS

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε € 497 εκατ., καταγράφοντας αύξηση 10,2% σε ετήσια βάση, εξέλιξη που βασίστηκε στις πρώτες παραδόσεις ενός σημαντικού αριθμού παραγγελιών από το τέλος του 2018, κυρίως στον τομέα των έργων καλωδίων. Η σημαντική ποιοτική εξέλιξη στο α’ εξάμηνο υπήρξε η αύξηση του μικτού περιθωρίου κέρδους σε 9,00%, έναντι 7,26% στο α’ εξάμηνο του 2018 και 7,18% για το σύνολο του περασμένου έτους.

Το αναπροσαρμοσμένο EBITDA αυξήθηκε κατά 49% σε ετήσια βάση στα 41,9 εκ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, με τον κλάδο των καλωδίων να επιτυγχάνει σημαντική αύξηση στα 28,5 εκ. ευρώ (14,0 εκ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018). Ο κλάδος των σωλήνων χάλυβα παρέμεινε σταθερός, κοντά στα επίπεδα λειτουργικής κερδοφορίας του 2018 που είχε πετύχει ρεκόρ πωλήσεων (14,0 εκ. ευρώ έναντι 14,9 εκ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018).Τα κέρδη μετά από φόρους της περιόδου ανήλθαν σε 4,3 εκ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019 έναντι ζημιών 1,1 εκ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018. Το καθαρό περιθώριο κέρδους είναι βελτιωμένο σε σχέση με την προηγούμενη τριετία, πλην όμως εξακολουθεί να παραμένει ιδιαίτερα χαμηλό (0,87%).

Στον κλάδο των σωλήνων χάλυβα, το παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείται η Σωληνουργεία Κορίνθου παραμένει ασταθές, ως αποτέλεσμα της επιβολής εξισωτικών (antidumping) και άλλων δασμών από τις ΗΠΑ. Μέσα από τις δυσχέρειες αυτές, η Σωληνουργεία Κορίνθου διατηρείται σε ηγετική θέση, μέσω νέων επενδύσεων και της διείσδυσης σε νέες γεωγραφικές αγορές και αγορές προϊόντων. Η εταιρία διατηρεί θετικές προοπτικές για το δεύτερο εξάμηνο του 2019 καθώς αναμένονται οι αναθέσεις σημαντικών έργων στη Βόρεια και τη Βαλτική Θάλασσα καθώς και στις ΗΠΑ. Παράλληλα, δεδομένων των προβλέψεων για νέα έργα αλλά και της εκτιμώμενης επέκτασής της σε νέες αγορές, του σημαντικού χαρτοφυλακίου ανεκτέλεστων παραγγελιών και των προβλέψεων για ανάπτυξη του κλάδου των υποθαλάσσιων καλωδίων παγκοσμίως, οι γενικές προοπτικές των εταιρειών καλωδίων παραμένουν θετικές, παρά την παρατηρούμενη παγκόσμια οικονομική αστάθεια.

Το 2,88% των μετοχών κατέχεται από 17 Αμοιβαία Κεφάλαια (εδώ), ενώ η τάση διακράτησής της είναι ελαφρά αυξητική. Η εμπορευσιμότητα της μετοχής είναι ικανοποιητική και η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών κατά το 2019 φθάνει στα €163,5 χιλιάδες, έναντι €142 χιλιάδων κατά το 2018 (εδώ). Η συνολική κεφαλαιοποίησή της φθάνει στα € 246 εκατομμύρια. Έχουμε εκφράσει θετική γνώμη για τη μετοχή τον Απρίλιο του 2019, σε τιμή 1,295, εν όψει της βελτίωσης των αποτελεσμάτων της κατά το 2019.

 

Δείτε την ανακοίνωση της εταιρίας (εδώ). Δείτε συνοπτικό πίνακα αποτελεσμάτων (εδώ).

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα

Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text