Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 209 | Νέα από τις Διεθνείς Επιχειρήσεις

Νέα από τις Διεθνείς Επιχειρήσεις

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μεγάλες απώλειες της τάξεως των 280 δισ. δολαρίων αναμένεται να επωμιστούν οι παραδοσιακές μεγάλες τράπεζες, οι οποίες σχετίζονται με τα συστήματα πληρωμών τους. Αυτό φαίνεται πως θα συμβεί έως το 2025 και ο λόγος είναι απλός: ολοένα και περισσότερες νεοφυείς εταιρείες δραστηριοποιούνται στην τεχνολογία των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, καταλαμβάνοντας μερίδια αγοράς στα συστήματα πληρωμών μεταξύ ατόμων και επιχειρήσεων και αντιστρόφως. Οι συναλλαγές πλέον διεκπεραιώνονται ταχύτατα και ανέξοδα.(εδώ)

***

 

 

H Huawei παρουσίασε χθες τρεις εκδόσεις της νέας της ναυαρχίδας με την ονομασία Mate 30, η οποία διεκδικεί τον τίτλο του πιο προηγμένου κινητού τηλεφώνου με δυνατότητα σύνδεσης στα νέα ταχύτερα δίκτυα 5G. Ωστόσο, η μοίρα του νέου κινητού της Huawei και η πορεία του στην ευρωπαϊκή αγορά θα κριθούν από το κατά πόσο θα θελήσουν να το αγοράσουν οι καταναλωτές τη στιγμή που δεν θα διαθέτει πρόσβαση, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, στις πολύ δημοφιλείς υπηρεσίες της Google, Gmail, Maps και YouΤube. (εδώ) Εν τούτοις, η Huawei αποδεικνύει ότι έχει τη δυνατότητα να πρωτοπορεί και να αποσπά σημαντικά μερίδια αγοράς από την Apple και τους άλλους ανταγωνιστές. Έχοντας συγκριτικό πλεονέκτημα στην τιμή και τεράστιες αγορές για να εξαπλωθεί, θα παραμένει πάντα ένας δυνατός “παίκτης” στην αγορά των τηλεπικοινωνιών και θα στοχεύει προς την κορυφή, την οποία πιθανότατα κάποια στιγμή θα κατακτήσει.

 

***

 

Στην εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καταβάλει 13 δισ. ευρώ ως αναδρομικούς φόρους στην Ιρλανδία αντιδρά η Apple και υποστηρίζει πως «αντίκειται στην πραγματικότητα και την κοινή λογική».Η κατασκευάστρια εταιρεία του iPhone κατέθεσε προσφυγή κατά της απόφασης που λήφθηκε το 2016 από την ΕΕ και κατηγόρησε επίσης την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι χρησιμοποιεί τις εξουσίες της για την καταπολέμηση της κρατικής βοήθειας, προκειμένου να «επιφέρει αλλαγές στην εθνική νομοθεσία», στην προσπάθεια ουσιαστικά να αλλάξει το διεθνές φορολογικό σύστημα και δημιουργώντας στη διάρκεια της διαδικασίας νομική αβεβαιότητα για τις επιχειρήσεις. (εδώ - ENG)

 

***

 

Η PayPal ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει το σχέδιο του Facebook να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο ψηφιακό νόμισμα, το Libra. Όπως ανακοίνωσε “πήρε την απόφαση να απέχει από το Libra Association ενώ θα συνεχίσει να εστιάζει στην υφιστάμενη αποστολή της και στις επιχειρηματικές της προτεραιότητες καθώς προσπαθεί να εκδημοκρατίσει την πρόσβαση σε χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες για πληθυσμούς που υποεξυπηρετούνται”. Σε απάντηση, η Libra Association δήλωσε ότι “το είδος της αλλαγής που θα αναδιαμορφώσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα που πρέπει να στραφεί προς τους ανθρώπους και όχι τις τράπεζες που τους εξυπηρετούν, θα είναι δύσκολο. Η δέσμευση είναι πιο σημαντική για εμάς από οτιδήποτε άλλο. Είναι καλύτερα που γνωρίζουμε τώρα αυτή την έλλειψη δέσμευσης, παρά αργότερα”. Το Libra είναι ένα μεγάλο εγχείρημα που, καθώς έρχεται να αμφισβητήσει τον τρόπο που λειτουργεί το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα, αναμένεται να βρεθεί μπροστά σε μεγάλες δυσκολίες. Πολλοί εκτιμούν ότι θα είναι και ανυπέρβλητες.

***

 

 

Οι νεοφυείς εταιρείες του Διαδικτύου δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις υψηλές προσδοκίες που καλλιέργησαν πριν από τη δημόσια εγγραφή τους, με τις μετοχές τους να βυθίζονται στο βαθύ κόκκινο μετά την εισαγωγή τους στη Wall Street. Οι τιμές των μετοχών Uber και Lyft, των πλατφορμών ιδιωτικών μετακινήσεων, έχουν χάσει πάνω από 30% και 45% της αξίας, αντίστοιχα, από την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης. (εδώ) Για πολλούς, αυτό ήρθε σαν έκπληξη, αφού οι προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί ήταν πολλές και τεκμηριωμένες. Για άλλους όμως, η εξέλιξη αυτή είναι φυσιολογική αφού για να πετύχει τελικά μία εταιρία, θα πρέπει να έχει ένα προϊόν που καλύπτει ανάγκες των καταναλωτών και αυτό να το κάνει λειτουργώντας μέσα στα πλαίσια των νόμων και με δομή κόστους και εσόδων που να οδηγεί σε μία ικανοποιητική κερδοφορία. Οι συγκεκριμένες εταιρίες, δεν κατάφεραν να πετύχουν κέρδη, παρά τους “πακτωλούς” κεφαλαίων που έρευσαν προς αυτές.

 

***

 

Ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε σε εργαζομένους της εταιρείας του, τον περασμένο Ιούλιο, ότι είναι έτοιμος να "πολεμήσει" για να αποκρούσει την αναμενόμενη προσπάθεια της Ελίζαμπεθ Γουόρεν, της υποψήφιας για το χρίσμα των Δημοκρατικών, να σπάσει σε κομμάτια τη μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο, στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος το 2020."Δεν επιθυμώ να εμπλακώ σε μια μεγάλη νομική διαμάχη εναντίον της ίδιας της κυβέρνησής μας. Όμως σε τελική ανάλυση, αν κάποιος προσπαθεί να απειλήσει την ύπαρξή σου, πας στη μάχη και παλεύεις", συνέχισε. (εδώ)

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα

Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text