Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Trastor: Ως ενδιάμεση χρηματοδότηση εν όψει της ΑΜΚ θα λειτουργήσει το ΜΟΔ

Trastor: Ως ενδιάμεση χρηματοδότηση εν όψει της ΑΜΚ θα λειτουργήσει το ΜΟΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Trastor: Ως ενδιάμεση χρηματοδότηση εν όψει της ΑΜΚ θα λειτουργήσει το ΜΟΔ

Η Varde βάζει άμεσα 41,08 εκατ. ευρώ, μέσω του Μετατρέψιμου Ομολογιακού, που θα συμψηφιστούν με τη συμμετοχή της στην αύξηση κεφαλαίου. Στόχος να ενισχυθεί άμεσα η ρευστότητα της ΑΕΕΑΠ και να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες στα ακίνητα.

«Γκάζι» στο πρόγραμμα αγοράς επαγγελματικών ακινήτων εισοδήματος πατάει η Trastor ΑΕΕΑΠΤΡΑΣΤΟΡ 0,00% καθώς οι μέτοχοί της καλούνται να αποφασίσουν νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, μόλις μερικούς μήνες μετά την ολοκλήρωση της προηγούμενης.

Η έκτακτη γενική συνέλευση της 29ης Οκτωβρίου καλείται να εξουσιοδοτήσει το Δ. Σ για νέα ΑΜΚ ως 72,6 εκατ. ευρώ, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων και έκδοση ΜΟΔ, ως το ποσό των 41,08 εκατ. ευρώ.

Το ΜΟΔ προβλέπεται να λειτουργήσει ως ενδιάμεση χρηματοδότηση. Συγκεκριμένα, θα καλυφθεί αποκλειστικά από τη Varde (Wert Red S.à.r.l) και σε περίπτωση, που υλοποιηθεί η ΑΜΚ, οι ομολογίες του αποπληρώνονται πλήρως και υποχρεωτικά, με συμψηφισμό του ποσού με το ποσοστό συμμετοχής της Varde στην αύξηση κεφαλαίου.

Στόχος να διευκολυνθεί η ταχεία χρηματοδότηση της εταιρείας καθώς σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί η διάθεση των κεφαλαίων της τελευταίας ΑΜΚ.

Το ΜΟΔ προτείνεται να φέρει επιτόκιο Euribor +3,5%, με λήξη στις 31/01/2021 και σχέση μετατροπής 10 μετοχών για κάθε 9 ομολογίες.

Το μέγιστο ποσό της αύξησης, που μπορεί να γίνει με μετρητά, εισφορά σε είδος, συμψηφισμό απαιτήσεων ή συνδυασμό όλων των παραπάνω, ανέρχεται στα 72,6 εκατ. ευρώ με έκδοση μέχρι 80.690.653 νέων μετοχών στην τιμή διάθεσης των 0,90 ευρώ.

Πηγή: www.euro2day.gr
Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text