Αρχική | Χρηματιστήριο | Εισηγμένες Εταιρίες | Ισχυρή ταμειακή ένεση 200 εκατ. ευρώ στο ταμείο της ΔΕΗ

Ισχυρή ταμειακή ένεση 200 εκατ. ευρώ στο ταμείο της ΔΕΗ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ισχυρή ταμειακή ένεση 200 εκατ. ευρώ στο ταμείο της ΔΕΗ

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Ταμειακή ένεση ύψους 200 εκατ. ευρώ για τη ΔΕΗ προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου οικονομίας και ανάπτυξης που κατατέθηκε στη Βουλή.

Πρόκειται για ένα ακόμη μέτρο από το πακέτο διάσωσης της ΔΕΗ που έθεσε σε εφαρμογή η κυβέρνηση προκειμένου να ξεπεράσει η επιχείρηση τον κάβο του ανοίγματος των 900 εκατ. ευρώ που διαπιστώθηκε από τη νέα διοίκηση όταν ανέλαβε το καλοκαίρι.

Τα 200 εκατ. ευρώ αφορούν σε οφειλές που είχε το κράτος προς τη ΔΕΗ καθώς δεν είχε καταβάλει στη ΔΕΚΟ το πλήρες κόστος των λεγόμενων Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, δηλαδή του κόστους που επωμίζεται η ΔΕΗ για την ηλεκτροδότηση των νησιών και για τα κοινωνικά τιμολόγια.

Πρόκειται για οφειλές που αφορούν στην περίοδο 2007 - 2011. Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει το άρθρο 16 του πολυνομοσχεδίου "Το οφειλόμενο αντάλλαγμα για Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας της περιόδου 2007 -2011 που δεν έχει αποδοθεί στη ΔΕΗ ΑΕ καθορίζεται με απόφαση της ΡΑΕ, η οποία εκδίδεται ενός 10 ημερών από τη θέση σε ισχύ της παρούσας διάταξης και σύμφωνα με σχετικά στοιχεία που διαθέτει ιδίως από τον αρμόδιο Διαχειριστή του Ειδικού Λογαριασμού ΥΚΩ. Ο αρμόδιος Διαχειριστής του Ειδικού Λογαριασμού ΥΚΩ οφείλει να αποδώσει το αντάλλαγμα αυτό στη ΔΕΗ ΑΕ, χωρίς άλλη διαδικασία. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών δύναται να καλύπτεται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό το ανωτέρω κόστος παροχής ΥΚΩ της περιόδου 2007 -2011, με αντίστοιχη πίστωση ως εισροή του Ειδικού Λογαριασμού ΥΚΩ, η οποία προστίθεται στις προβλεπόμενες πιστώσεις του τελευταίου εδαφίου της παρ. 2 του άρθρου 36 ν. 4067/2012 (Α’ 79), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει”.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text