Αρχική | Χρηματιστήριο | Εισηγμένες Εταιρίες | Folli Follie: Στο σημείο μηδέν η διαπραγμάτευση με τους ομολογιούχους

Folli Follie: Στο σημείο μηδέν η διαπραγμάτευση με τους ομολογιούχους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Folli Follie: Στο σημείο μηδέν η διαπραγμάτευση με τους ομολογιούχους

Της Πέννυς Κούτρας

Στην εκκίνηση βρίσκεται για μια ακόμη φορά η διαπραγμάτευση της Folli Follie με το γκρουπ των ομολογιούχων πιστωτών της, καθώς παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησής της, η διαδικασία παρέμεινε παγωμένη, χωρίς την ανταλλαγή οποιουδήποτε στοιχείου για το πραγματικό διακύβευμα, δηλαδή τη συμφωνία εξυγίανσης.

Η εμπλοκή αφορούσε το ποιος θα αναλάβει το κόστος πληρωμής των συμβούλων των ομολογιούχων, με το AdHoc group να επιμένει πως θα πρέπει να επιβαρύνει την προβληματική εισηγμένη. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η διοίκηση της FF αποδέχθηκε να αναλάβει μέρος του κόστους αυτού, γεγονός που αναμένεται να ξαναφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τις δύο πλευρές.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, την κάμψη των αντιστάσεων της FF έφερε για μια ακόμη φορά η «απειλή» μερίδας των ομολογιούχων πως θα προχωρήσουν σε δραστικές κινήσεις (ήτοι αίτημα πτώχευσης). Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, μερίδα ομολογιούχων προσέγγισε ελληνικό δικηγορικό γραφείο, προκειμένου να εξετάσει και να προετοιμάσει τις επιθετικές κινήσεις.

Πέραν της χρονοτριβής, η διελκυστίνδα μεταξύ των δύο πλευρών αναμένεται να συνεχιστεί καθώς, όπως ήδη έχει γράψει το Euro2day.gr, το προηγούμενο Term Sheet -πρόταση εκ μέρους της διοίκησης της FF- έχει απορριφθεί παντελώς από το γκρουπ των ομολογιούχων. Ως εκ τούτου, οι ομολογιούχοι περιμένουν νέα στοιχεία και επίκαιρη αποτύπωση της κατάστασης της Folli Follie, αλλά και μια νέα πρόταση που θα προσεγγίζει τις απαιτήσεις τους το προσεχές διάστημα.

Σημειώνεται πάντως ότι ήδη έχει ξεπεραστεί το χρονοδιάγραμμα που έθεσε η διοίκηση της εταιρείας για υπαγωγή στο άρθρο 106, αλλά και η εκτίμησή της πως αν δεν υπάρξει άμεσα συμφωνία, θα οδηγηθεί σε πτώχευση.

Πηγή: www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text