Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | H Apple εξόργισε την Κίνα και μετά έκανε πίσω

H Apple εξόργισε την Κίνα και μετά έκανε πίσω

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

H Apple προστέθηκε στη λίστα των αμερικανικών επιχειρήσεων, που ήρθαν σε σύγκρουση με την Κίνα για τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ. Ωστόσο η εταιρεία έκανε τελικά πίσω φοβούμενη να χάσει την απήχηση ως ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα αμερικανικά brands στην Κίνα.

Η κατασκευάστρια των iPhone έδωσε αρχικά την έγκρισή της για μία εφαρμογή χαρτών, που επιτρέπει στους διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ να παρακολουθούν τις κινήσεις της αστυνομίας. Πρόκειται για την HKmap.live, η οποία αποακαλύπτει την παρουσία αστυνομίας σε περιοχές με ένα emoji σκύλου. Πρόκειται για μία εφαρμογή crowdsourcing, η οποία στηρίζεται στις πληροφορίες και τα updates των χρηστών.

Η αντίδραση των Κινέζων στην απόφαση της Apple να επιτρέψει τη χρήση της εφαρμογής στις συσκευές ήταν οργισμένη. Η εφημερίδα του κομμουνιστικού καθεστώτος καταδίκασε την εταιρεία για τη χρήση του «τοξικού λογισμικού, που προδίδει τα συναισθήματα των Κινέζων πολιτών». Σχολίασε δε πως η Apple θα έπρεπε να έχει την ικανότητα να διακρίνει ανάμεσα στο σωστό και το λάθος και να κατανοεί πως η αγορά στην οποία απευθύνεται θα έχει πολύ καλύτερες συνθήκες, εάν οι σχέσεις ανάμεσα στο Πεκίνο και το Χονγκ είναι ομαλές.

Η εταιρεία αποφάσισε τελικά να αποσύρει την εφαρμογή από τις συσκευές της, καθώς όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της αυτή «παραβιάζει τις κατευθυντήριες γραμμές μας και τους τοπικούς νόμους».

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text