Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Folli-Follie: Αίτηση δύο ομολογιούχων για να κηρυχθεί η εταιρεία σε πτώχευση

Folli-Follie: Αίτηση δύο ομολογιούχων για να κηρυχθεί η εταιρεία σε πτώχευση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Folli-Follie: Αίτηση δύο ομολογιούχων για να κηρυχθεί η εταιρεία σε πτώχευση

Η Folli Follie ανακοίνωσε σήμερα ότι δύο (2) ομολογιούχοι πιστωτές της Εταιρείας, οι οποίοι κατέχουν αθροιστικά ομόλογα ποσού 1,5 εκ. Ευρώ εκ των Εγγυημένων Μετατρέψιμων Ομολόγων λήξεως 2019 (εκδόσεως FF Group Finance Luxembourg S.A.) και ομόλογα ποσού 2,5 εκ. CHF εκ των Εγγυημένων Ομολόγων λήξεως 2021 (εκδόσεως FF Group Finance Luxembourg II S.A.), ήτοι μόλις 0,87% επί των συνολικών δανειακών υποχρεώσεων της Εταιρείας, κατέθεσαν την από 3.10.2019 αίτησή τους ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία ζητούν να κηρυχθεί η Εταιρεία σε πτώχευση.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, "δικάσιμος επί της εν λόγω αιτήσεως έχει ορισθεί για την 16η Οκτωβρίου 2019. Παράλληλα, οι εν λόγω ομολογιούχοι κατέθεσαν αίτηση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την λήψη προληπτικών μέτρων κατ' άρθρον 10 του Πτωχευτικού Κώδικα και δη για την απαγόρευση διάθεσης κάθε περιουσιακού στοιχείου της Εταιρείας, συνοδευόμενη από αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής, το οποίο συζητήθηκε σήμερα.

Είναι προφανές ότι οι εν λόγω ομολογιούχοι κατέχουν πολύ μικρό μέρος του δανεισμού της Εταιρείας  (0,87% επί του συνόλου του δανεισμού) και, ως εκ τούτου, δεν εκφράζουν την μεγάλη μερίδα ομολογιούχων πιστωτών, με τους οποίους η Εταιρεία είναι σε διαπραγματεύσεις για την οριστικοποίηση και υπογραφή συμφωνίας εξυγίανσης, σύμφωνα με τις προηγούμενες ανακοινώσεις της Εταιρείας, και πολλοί εκ των οποίων αντιτάχθηκαν εγγράφως στην εν λόγω ενέργεια. Συνεπώς, η Εταιρεία θεωρεί ότι οι κατατεθείσες αιτήσεις στερούνται παντελώς ερείσματος, επιφυλάσσεται δε παντός δικαιώματός της.

Η ανωτέρω μεμονωμένη ενέργεια δεν ανακόπτει τις διαπραγματεύσεις της Εταιρείας με τους πιστωτές της ούτε την προσπάθειά της για την επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας εξυγίανσης.

Επίσης, η Εταιρεία ανακοινώνει ότι στις  8 Οκτωβρίου 2019 η θυγατρική της Links (London) Limited ("Links of London”) τέθηκε υπό διαχείριση (administration) σύμφωνα με την παράγραφο 22 του Παραρτήματος Β1 του πτωχευτικού νόμου του 1986 Αγγλίας και Ουαλίας. Το Διοικητικό Συμβούλιο σκοπεύει να εργαστεί από κοινού με τους συνδιαχειριστές της Links of London (Matthew Smith και Daniel Smith, αμφότεροι της Deloitte LLP), ώστε να διασφαλιστεί ότι η δραστηριότητα της Links of London θα συνεχίσει μετά την θέση της σε διαχείριση, ως μέρος του Ομίλου.

Η παρούσα ανακοίνωση δημοσιεύεται από την Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία σύμφωνα με τον Κανονισμό για την Κατάχρηση της Αγοράς (EΕ) 596/2014 (MAR) και τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Περιέχει πληροφόρηση που εμπίπτει στην έννοια της προνομιακής πληροφορίας για τους σκοπούς του άρθρου 7 του MAR. Για τους σκοπούς του MAR και του άρθρου 2 του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 2016/1055 της Επιτροπής, το υπεύθυνο πρόσωπο για την δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης για λογαριασμό της Εταιρείας είναι η κα. Μανταλένα Κασιδιαροπούλου, του Τμήματος Επενδυτικών Σχέσεων."

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text