Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σήμερα (Παρ, 11/10/19) ισχυροποιείται ανακτώντας τις μισές ζημιές της πρόσφατης διόρθωσης από τις 875 στις 825 μονάδες

Ο ΓΔ σήμερα (Παρ, 11/10/19) ισχυροποιείται ανακτώντας τις μισές ζημιές της πρόσφατης διόρθωσης από τις 875 στις 825 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ελπιδοφόρα είναι η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει αυτή τη στιγμή (4.10 μμ) ικανοποιητική άνοδο +1,45% (στις 851 μονάδες) με αυξημένο τζίρο (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ακόμα ανοδικότερη συμπεριφορά στους ευρωπαϊκούς δείκτες που σχεδόν όλοι πλησιάζουν τα υψηλά Σεπτεμβρίου.

Στο γράφημα βλέπουμε τον ΓΔ να διασπά ανοδικά τον μέσον άξονα των 848 ευρώ του μηνιαίου εύρους (875 έως 825 μονάδων) που ταυτίζεται σήμερα με την γραμμή του ΕΚΜΟ30, γεγονός που σημαίνει ότι άρχισε να επανέρχεται η αισιοδοξία στην αγορά.

Το ΤΧ λοιπόν είναι έτοιμο να αυξήσει θέσεις :

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ δεχθεί σήματα αγορών από το σύστημα του προστροφέα (κοίτα βιβλίο στροφέα, εκδόσεις Eurocapital σελ 54) , το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική έκθεση από 64% σε 75%. Οι επόμενες αγορές, εφόσον η αγορά είναι ανοδική, θα γίνουν στην ανοδική διάσπαση του στροφέα των 875 μονάδων και τέλος, στην ανοδική διάσπαση του παρεπόμενου αγκιστριού.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το ¼ ενώ 10 μετοχές, οι ΑΒΑΞ, ΜΙΓ, ΔΕΗ, ΕΤΕ, ΕΛΧΑ, ΑΛΦΑ, ΕΛΛΑΚΤ, ΨΕΝΕΡ, ΙΝΚΑΤ και ΙΝΛΟΤ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε αντίθεση με μια, την ΜΛΣ που σημειώνει μεγάλη πτώση πολύ χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήριο την ποσοστιαία άνοδο τιμής και τους όγκους, θα πρέπει να θεωρήσουμε τον ΑΒΑΚΑ.

Το κυριότερο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι το ότι οι μεγάλες άνοδοι  σημειώνονται από υποτιμημένες μετοχές με χθεσινά κλεισίματα κάτω του -10% από το υψηλό Σεπτεμβρίου όπως κάνουν τώρα οι με σημερινή άνοδο άνω του +2% : ΑΒΑΞ, ΜΙΓ, ΕΛΧΑ, ΣΕΝΕΡ, ΕΤΕ, ΙΝΚΑΤ, ΕΛΠΕ, ΙΝΛΟΤ, ΕΛΛΑΚΤ και ΦΡΛΚ.

Αντίθετα, οι ανθεκτικές μετοχές που δεν υποχώρησαν ιδιαίτερα κατά την πρόσφατη διόρθωση -6% του ΓΔ διατηρώντας την bullish εικόνα τους, σήμερα δεν αντιδρούν ιδιαίτερα όπως βλέπουμε στις ΓΕΚΤ, ΟΤΟΕΛ, ΟΤΕ, ΦΡΙΓΟ, ΚΟΥΕΣ και ΟΛΠ.

Δυστυχώς, μια δυναμική ελληνική εταιρία, η ΜΛΣ, πιθανόν να έχει πραγματικό πρόβλημα όπως δείχνει το σημερινό limit down -29,83%. Οι κατέχοντες ΜΛΣ που γνώριζαν βασική διαγραμματική ανάλυση θα πρέπει να έχουν πουλήσει πριν ένα μήνα στην καθοδική διάσπαση 6μηνης γραμμή λαιμού των  περίπου 4,8 ευρώ (σημερινή τιμή κοντά στα 2 ευρώ).

Ποιες μετοχές θα αγοράσει σήμερα το ΤΧ αν ο ΓΔ κλείσει πάνω  από τις 852 μονάδες : Δίδοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στους όγκους συναλλαγών θα προτιμήσει ΕΤΕ, ΣΑΡ και ΣΕΝΕΡ καθώς και ΟΛΠ.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα, την ίδιαν περίπου ώρα ή και νωρίτερα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text