Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Υποχώρησαν 3,2% οι κινεζικές εξαγωγές τον Σεπτέμβριο

Υποχώρησαν 3,2% οι κινεζικές εξαγωγές τον Σεπτέμβριο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Υποχώρησαν 3,2% οι κινεζικές εξαγωγές τον Σεπτέμβριο

Οι κινεζικές εξαγωγές υποχώρησαν με ταχύτερο ρυθμό τον Σεπτέμβριο, ενώ οι εισαγωγές συρρικνώθηκαν για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, υποδηλώνοντας περαιτέρω εξασθένιση της οικονομίας και υπογραμμίζοντας την ανάγκη για περισσότερη τόνωση της οικονομίας, καθώς συνεχίζεται ο αμερικανό-κινεζικός εμπορικός πόλεμος.

Τα απογοητευτικά στοιχεία είναι πιθανό να ενισχύσουν τις προσδοκίες ότι το Πεκίνο χρειάζεται να εισάγει περαιτέρω μέτρα τόνωσης για να αποτρέψει μια πιο έντονη οικονομική ύφεση παρά τις ενδείξεις ότι βελτιώνονται οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως.

Οι εξαγωγές τον Σεπτέμβριο υποχώρησαν 3,2% σε σχέση με το περασμένο έτος, στην μεγαλύτερη πτώση από τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση 3%.

"Τα στοιχεία δείχνουν ότι η παγκόσμια ζήτηση υποχώρησε τον προηγούμενο μήνα, εντείνοντας τις πιέσεις από τους αμερικανικούς δασμούς που τέθηκαν σε ισχύ τον Σεπτέμβριο", αναφέρει αναλυτής της Capital Economics.

Οι εισαγωγές του Σεπτεμβρίου μειώθηκαν 8,5% μετά από την πτώση κατά 5,6%, που είναι η χαμηλότερη από το Μάιο. Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση 5,2%.

Το εμπορικό πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 39,65 δισ. δολάρια, έναντι των 34,84 δισ. δολαρίων τον Αύγουστο. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει 33,3 δισ. δολάρια.

Το εμπορικό πλεόνασμα με τις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στα 25,88 δισ. δολάρια, από τα 26,96 δισ. δολάρια του Αυγούστου.

Πηγή: www.capital.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text