Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διατήρησε σήμερα (Δευτ, 14/10) την ευνοϊκή του θέση λίγο πάνω από τις 850 μονάδες

Ο ΓΔ διατήρησε σήμερα (Δευτ, 14/10) την ευνοϊκή του θέση λίγο πάνω από τις 850 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ικανοποιητική για τους longs ήταν η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να κλείνει σχεδόν αμετάβλητος (-0,01%) στις 855 μονάδες με πολύ μικρό τζίρο (22 εκατ) και με παρόμοια συμπεριφορά (μικρές μεταβολές κοντά στα ψηλά έτους) στους κύριους διεθνείς δείκτες.

Στο γράφημα βλέπουμε την ευνοϊκή θέση του ΓΔ στο σημείο Ε από όπου με μια καλή άνοδο +2,35% μπορεί να σπάσει το υψηλό έτους και να ξεκινήσει πορεία προς τις 1000 μονάδες.

Οι αισιόδοξες σκέψεις μας θα εγκαταλειφθούν μόνον αν ο ΓΔ υποκύψει και πάλι κάτω από τον μέσον άξονα διμήνου των 850 μονάδων (-0,80% από το σημερινό κλείσιμο).

Στρατηγική για αύριο, Τρίτη 15.10.2019

Το ΤΧ πιθανόν αύριο να μην κάνει πράξεις. Θα προχωρούσε σε μερικές αγορές μόνον αν ο ΓΔ πετύχαινε μεγάλη άνοδο άνω του +2,33% κλείνοντας  πάνω από τον στροφέα – διπλή κορυφή Β και Κ των 875 μονάδων.
Ανακοίνωση : Το ΤΧ λόγω του ότι δέχθηκε σήματα αγορών από το σύστημα του προστροφέα στον ΓΔ αγόρασε στο τελευταίο κλείσιμο Παρασκευής, 11/10/19, μετοχές ΣΕΝΕΡ, ΟΛΠ και ΚΟΥΕΣ ανεβάζοντας την μετοχική του έκθεση από 63% σε 83%.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές ήταν σήμερα λίγο λιγότερες από τις καθοδικές ενώ δυο μετοχές, οι ΙΚΤΙΝ και ΟΤΟΕΛ, σημείωσαν μεγάλες ανόδους λίγο πάνω του +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΜΛΣ, που έκλεισε με μεγάλη πτώση πολύ χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θα λέγαμε ότι ήταν η ΟΤΟΕΛ που έκλεισε σε νέα υψηλά έτους με μεγάλη άνοδο +3,19% και μεγάλο όγκο 120 χιλ τεμαχίων. Αυτή τη στιγμή είναι ο leader του ΧΑ. Η ΟΤΟΕΛ κοντεύει να μπει στο top 20 των εισηγμένων από άποψης κεφαλαιοποίησης, γεγονός που θα της αυξήσει και την εμπορευσιμότητα καθώς οι ξένοι τοποθετούνται σε μετοχές με μεγάλη εμπορευσιμότητα.

Μετοχές με «κατασκευαστικό» γράφημα με την έννοια ότι βρίσκονται λίγο κάτω από έγκυρη αντίσταση – υψηλό διμήνου την οποία εύκολα μπορούν να διασπάσουν ανοδικά: ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ, ΕΤΕ, ΓΕΚΤ, ΜΠΕΛΑ, ΦΡΙΓΟ, ΚΟΥΕΣ, ΟΤΟΕΛ, ΜΠΕΛΑ και ΟΤΕ.  Από αυτές τις μετοχές θα «ψωνίσουμε» εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από το υψηλό έτους των 875 μονάδων.

Οι διανομές σε νέα χαμηλά έτους συνεχίστηκαν σήμερα σε ΜΛΣ. Είμαστε περίεργοι που θα σταματήσει (αν σταματήσει) η μετοχή. Οι ανακοινώσεις της εισηγμένης είναι καθησυχαστικές αλλά δεν πείθουν.

Νέα υψηλά έτους πέτυχαν σήμερα οι ΟΤΟΕΛ και ΟΤΕ ενώ σε νέα χαμηλά έκλεισαν οι ΜΛΣ και ΛΑΜΔΑ.

Θα επανέλθουμε αύριο πιθανότατα γύρω στις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text