Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | "Ξεπαγώνει" το Cambas Project ύστερα από 13 χρόνια αναμονής

"Ξεπαγώνει" το Cambas Project ύστερα από 13 χρόνια αναμονής

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
"Ξεπαγώνει" το Cambas Project ύστερα από 13 χρόνια αναμονής

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Δεκατρία χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τότε που η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Reds ξεκίνησε έναν γραφειοκρατικό μαραθώνιο δίχως σημείο τερματισμού για την υλοποίηση της μικτής χρήσης ανάπτυξης Cambas project. Πλέον, η επένδυση, ύψους 220 εκατ. ευρώ, βρίσκεται "στα τελευταία 100 μέτρα του πολυετούς μαραθωνίου”, όπως αναφέρουν πηγές της Reds. Κι αυτό μετά από την έγκριση της Πολεοδοµικής Μελέτης της Περιοχής Οργανωµένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων (ΠΟΑΠΔ) τριτογενούς τομέα στην Κάντζα Παλλήνης και την επικύρωση καθορισµού οριογραµµών ρεµάτων από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ).

Η απόφαση αυτή οριοθετεί το πλαίσιο της πολεοδομικής ανάπτυξης της περιοχής, με τον επόμενο σταθμό να είναι η υποβολή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για έλεγχο νομιμότητας του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος του ΠΟΑΠΔ. Το αναμενόμενο πράσινο φως του Ανωτάτου Δικαστηρίου, θα οδηγήσει στην λήψη της έγκρισης δόμησης από την Reds και κατ’ επέκταση στην έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Η ανάπτυξη φιλοδοξεί να αποτελέσει γραφειακό hub υψηλών προδιαγραφών, προσελκύοντας μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Τα επενδυτικά σχέδια προβλέπουν την ανάδειξη των ιστορικών διατηρητέων κτιρίων, αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος της ανάπτυξης την οποία η Reds φιλοδοξεί να μετατρέψει σε υπερτοπικό επιχειρηματικό, εμπορικό και τουριστικό προορισμό.

Το Cambas project θα διαθέτει επιφάνεια 132.815 τετραγωνικά μέτρα, από τα οποία οι ανοιχτοί χώροι θα είναι 53.115 τ.μ. και η δομήσιμη επιφάνεια θα είναι 79.700 τ.μ. Από αυτά σε 30.000 – 40.000 τ.μ. θα αναπτυχθούν χώροι γραφείων, με την υπόλοιπη ανάπτυξη να διαθέτει κινηματογραφικές αίθουσες, καταστήματα, καφέ, εστιατόρια, χώρους αναψυχής, χώρους πολιτιστικών χρήσεων και ξενοδοχείο.

Ακόμη τα σχέδια περιλαμβάνουν και την υλοποίηση μουσείου οινοποιίας που θα αναδεικνύει την ιστορία του χώρου.

Από το 2006

Το έργο συνοδεύεται από πλούσια ιστορία γραφειοκρατίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει παράσχει η εταιρεία Reds στο Capital.gr, ύστερα από σχετικό αίτημα, ο αγώνας δρόμου των επενδυτών συμπεριλαμβάνει τους εξής… σταθμούς.

- Το 2006 υπεβλήθη ο φάκελος μελέτης χαρακτηρισμού και οριοθέτησης ΠΟΑΠΔ Τριτογενούς Τομέα στην Κάντζα Παλλήνης με τη συνοδευτική Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ).

- Από το 2006 έως το 2009 πραγματοποιήθηκε η διαβούλευση με τον Δήμο Παλλήνης, φορείς και τα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες.

- Το διάστημα 2009 -2011 πραγματοποιήθηκε η επεξεργασία και έκδοση του προεδρικού διατάγματος έγκρισης ΣΜΠΕ και χαρακτηρισμού και οριοθέτησης ΠΟΑΠΔ.

- Το 2010 ξεκίνησαν οι δοκιμαστικές τομές και ανασκαφικές εργασίες της περιοχής με την επίβλεψη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και δαπάνες της εταιρείας.

- Το 2012 υποβλήθηκε προς έγκριση η Μελέτη Γεωλογικής Καταλληλότητας της, προς πολεοδόμηση, οριοθετηθείσας περιοχής ΠΟΑΠΔ.

- Το 2013 εκδόθηκε η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου αφότου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες δοκιμαστικών τομών και ανασκαφής με κόστος 1,5 εκατ. ευρώ.

- Τον Ιούνιο του 2014 εγκρίθηκε η Μελέτη Γεωλογικής Καταλληλότατος.

- Τον Δεκέμβριο του 2014 υποβλήθηκε η Πολεοδομική Μελέτη.

- Τον Μάρτιο του 2015 ξεκίνησε η διαβούλευση με το Δήμο, φορείς και υπηρεσίες.

- Τον Ιανουάριο του 2017 ολοκληρώθηκε η διαδικασία διαβούλευσης.

-Το Φθινόπωρο του 2018 το ΚΕΣΥΠΟΘΑ προχώρησε στη διατύπωση θετικής γνωμοδότησης  για το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την πολεοδόμηση της περιοχής.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text