Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019) να κινείται πλευρικά λίγο κάτω από την αντίσταση-υψηλό διμήνου των 875 μονάδων

Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019) να κινείται πλευρικά λίγο κάτω από την αντίσταση-υψηλό διμήνου των 875 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σεμινάριο της 19/10/2019 - Τα θέματα που θα καλυφθούν. Δείτε εδώ

Ικανοποιητική για τους longs θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει αυτή τη στιγμή (3.40 μμ) ελάχιστη μεταβολή (+0,10%, στις 858 μονάδες) με μέτριο τζίρο (60 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με τους ευρωπαϊκούς δείκτες σε ακόμα πιο bullish θέση, σε νέα υψηλά ή κοντά σε νέα υψηλά έτους.

Όπως βλέπουμε στο γράφημα, ο ΓΔ βρίσκεται πολύ κοντά στο υψηλό διμήνου των 876 μονάδων το οποίο αν διασπάσει ανοδικά, τότε λόγω ορμής, πιθανόν να διασπάσει και το θερινό υψηλό των 900 μονάδων και στη συνέχεια το ψυχολογικό φράγμα των 1000 μονάδων.

Οι θετικές προσδοκίες μας θα αμφισβητηθούν μόνον αν  ο ΓΔ γυρνώντας καθοδικός κλείσει κάτω των 848 μονάδων όπου βρίσκεται η μέση τιμή του δίμηνου εύρους του.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 848 μονάδες, η επίτευξη νέων υψηλών έτους 2019 θα είναι αναπόφευκτη.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά τα 5/6 με μετοχές και 1/6 με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Οι πτωτικές μετοχές είναι αυτή τη στιγμή λίγο περισσότερες των ανοδικών ενώ μόνον  δυο μετοχές παρουσιάζουν μεγάλη μεταβλητότητα, η ΜΛΣ και η ΚΡΙ, πέραν του ±3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θα λέγαμε ότι είναι η ΚΡΙ (+5,20% με 20 χιλ τεμάχια) δείχνοντας ότι η εταιρία δεν έχει πρόβλημα όπως θα μπορούσε κάποιος να υποπτευθεί από την μεγάλη πρόσφατη πτώση της μετοχής. Εξ άλλου τα θεμελιακά στοιχεία της εταιρίας είναι μια χαρά (+12% τζίρος και +4% στο πρώτο εξάμηνο 2019).

Αντίθετα, είμαστε δύσπιστοι στην σημερινή άνοδο +2,90% της ΙΝΛΟΤ λόγω θεμελιακών στοιχείων κατά τα οποία η εταιρία έχει αρνητική καθαρή θέση και πτώση τζίρου και χειροτέρευση ζημιών για το πρώτο εξάμηνο 2019.

Αρκετές μετοχές παρουσιάζουν ενδιαφέρον γράφημα κινούμενες λίγο κάτω από έγκυρες αντιστάσεις – υψηλά διμήνου τείνοντας να τα διασπάσουν όπως δείχνουν οι, ΕΤΕ, ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ, ΓΕΚΤ, ΦΡΙΓΟ και ΚΟΥΕΣ. Προσέχουμε ιδιαίτερα την τελευταία.

Αντίθετα, μόνον μια μετοχή, ο ΟΛΠ, κινείται λίγο πάνω από έγκυρη στήριξη – χαμηλό διμήνου κινδυνεύοντας να τα διασπάσει καθοδικά. Ωστόσο, τα θεμελιακά του στοιχεία της εταιρίας είναι άριστα (κοιτάξτε σχόλιο ΤΧ, 7 Οκτωβρίους 2019).

Καμία μετοχή δεν σημειώνει αυτή τη στιγμή νέα υψηλά έτους ενώ νέα χαμηλά έτους σημειώνει η σημαντικότατη ΕΕΕ που έχει και την υψηλότερη κεφαλαιοποίηση (10 δις) στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η ΜΛΣ χάνει σήμερα τα 2/3 της χθεσινής ισχυρής αντιστρεπτικής ανοδικής αντίδρασης. Το γράφημά της παραμένει «εκφοβιστικό» (ότι ενδεχομένως να υπάρχει θεμελιακό πρόβλημα στην εταιρία).

Εξαιρετικό γράφημα παρουσιάζει ο Δείκτης Τράπεζων που πολιορκεί επίμονα την εγκυρότατη αντίσταση 4 σημείων επαφής και υψηλό έτους των 840 μονάδων (τρέχουσα τιμή 820 μονάδες).

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδιαν περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text