Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Folli Follie: Σε διπλό "μέτωπο" με τους ομολογιούχους

Folli Follie: Σε διπλό "μέτωπο" με τους ομολογιούχους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Folli Follie: Σε διπλό "μέτωπο" με τους ομολογιούχους

Του Νίκου Χρυσικόπουλου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της διοίκησης της Folli Follie Group με την Ad Hoc επιτροπή των ομολογιούχων της εταιρείας που έχουν ως αντικείμενο την επίτευξη συμφωνίας επί των όρων για τη διάσωση της εταιρείας.

Οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών για πρόοδο στις συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών επιβεβαιώνονται καθημερινά, παρότι υπάρχουν ακόμη σημεία τριβής. Ωστόσο, σε ζητήματα που μέχρι προ ημερών αποτελούσαν αιτία διαφωνίας, επήλθε συμβιβασμός.

Ένα από τα κυριότερα, όπως αποκάλυψε το Capital.gr., ήταν το ζήτημα της πληρωμής των αμοιβών των συμβούλων που μετέχουν στις διαπραγματεύσεις μεταξύ FFG και ομολογιούχων. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως τελικώς η πλευρά της FFG αποδέχθηκε το αίτημα και κατέβαλε το ποσοστό των 375 χιλιάδων ευρώ προς τη Houlihan Lokey.

Πρόοδος έχει υπάρξει και σε αρκετά από τα αιτήματα που υπέβαλε το Ad Hoc Committee των ομολογιούχων, στο οποίο μετέχουν οι Oasis Management, Mercier Vanderlinden, Kyma ital, η Bank Of China (Luxembourg) και η βελγική AG Insurance), τόσο για το ύψος της συμμετοχής στην OpsCo, όσο και για το ύψος του δανείου και τις μετοχές της Dufry.

Βεβαίως, στα κεντρικά της Folli Follie Group στον Άγιο Στέφανο υπάρχουν ακόμη πρόσωπα που δείχνουν να μην επιθυμούν μια συμφωνία, παρότι η εναλλακτική είναι, αναπόφευκτα όπως οι διοικούντες της εταιρείας έχουν πολλάκις προειδοποιήσει, η οδός της πτώχευσης. Έτσι, μέχρι να επέλθει η τελικής συμφωνία επί του term sheet, ουδείς μπορεί να προδικάσει τη κατάληξη των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας εξυγίανσης.

Την ίδια στιγμή, την υπόθεση περιπλέκει η απόφαση να οριστεί νέα δικάσιμος για να συζητηθεί το αίτημα πτώχευσης που κατέθεσαν δύο ομολογιούχοι της εταιρείας, οι οποίοι αθροιστικά κατέχουν ομόλογα 1,5 εκατ. ευρώ εκ των Εγγυημένων Μετατρέψιμων Ομολόγων λήξεως 2019 (εκδόσεως FF Group Finance Luxembourg S.A.) και ομόλογα ποσού 2,5 εκατ. ελβετικών φράγκων εκ των Εγγυημένων Ομολόγων λήξεως 2021 (εκδόσεως FF Group Finance Luxembourg II S.A.). Συμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τις εταιρείες Valartis International Ltd  και Darsi Investment Ltd.

Αν και αρχικά υπήρχε η εντύπωση πως η συζήτηση ματαιώθηκε, εντούτοις ορίστηκε νέα δικάσιμος. Όπως έγραψε το Capital.gr, η νέα δικάσιμος ορίστηκε για τις 6 Νοεμβρίου. Με την αίτησή τους ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, οι δύο ομολογιούχοι ζητούν να κηρυχθεί η FFG σε πτώχευση, ενώ έχουν καταθέσει και ασφαλιστικά μέτρα κατά της Folli Follie ζητώντας να μην μεταβληθεί η περιουσιακή κατάσταση της εταιρείας.

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό στη διοίκηση της FFG, καθώς αποτελεί μια εν δυνάμει απειλή και περιπλέκει τις ήδη λεπτές διαπραγματεύσεις με την AdHoc επιτροπή των ομολογιούχων.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τη Links of London που έχει τεθεί σε καθεστώς πτώχευσης (administration) σύμφωνα με τον αγγλικό Πτωχευτικό Νόμο, επιβεβαιώνεται πλήρως η πληροφόρηση του Capital.gr περί πρόθεσης της μητρικής Folli Follie να αποκτήσει τη θυγατρική της απαλλαγμένη από υποχρεώσεις, αρχικά μέσω της pre-pack administration.

Αν και κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό μέσω μιας "silent process" που επεδίωξε η εταιρεία, εντούτοις οι πληροφορίες επιμένουν πως η FFG συνεχίζει να επιδιώκει να αποκτήσει τη Links, αν και ερώτημα αποτελεί πως θα εξασφαλιστούν τα περίπου 1,5 εκατ.ευρώ που απαιτούνται για την απόκτηση συγκεκριμένων assets της Links of London, αφού η Fosun εμφανίζεται τη μία να επανέρχεται και την άλλη να αποχωρεί από το κάδρο...

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text