Αρχική | Οικονομία | Ρέτσος: «Ήρθε η ώρα ο ελληνικός τουρισμός να παίξει ….επίθεση»

Ρέτσος: «Ήρθε η ώρα ο ελληνικός τουρισμός να παίξει ….επίθεση»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ρέτσος: «Ήρθε η ώρα ο ελληνικός τουρισμός να παίξει ….επίθεση»

Της Στεφανία Σούκη

Aπό το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του ΣΕΤΕ παρουσιάστηκαν βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης προορισμών και στρατηγικής ανάπτυξης για τον ελληνικό τουρισμό

«Το αφήγημα ότι πρέπει να προσελκύσουμε περισσότερο κόσμο έχει τελειώσει. Πρέπει ο ελληνικός τουρισμός να αλλάξει, να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να ωριμάσει. Να μπούμε στη λογική να επενδύσουμε στο προϊόν μας. Να παίξουμε επίθεση, και όχι άμυνα που έχει μπει σε μεγάλο βαθμό στο DNA μας στα χρόνια της κρίσης».

Τάδε έφη χθες ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Γιάννης Ρέτσος, από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του ΣΕΤΕ, όπου παρουσιάστηκαν βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης προορισμών και στρατηγικής ανάπτυξης, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν παράδειγμα και για τον ελληνικό τουρισμό.

Όπως ανέφερε ο κ. Ρέτσος, με έναν αριθμό τουριστών στα 33 εκατ. και τη χώρα μας να βρίσκεται στην 15άδα των μεγαλύτερων προορισμών παγκοσμίων «ο ελληνικός τουρισμός δεν είναι πλέον σε διαδικασία ανάπτυξης και αύξησης. Στην παρούσα συγκυρία θα πρέπει να δούμε πώς θα διαχειριστούμε καλά τον κόσμο που έρχεται στη χώρα μας, με μία συνολική εμπειρία. Γι’ αυτό και πρέπει να δούμε πώς κινούνται οι υπόλοιπες τουριστικές αγορές και να εφαρμόσουμε τις τάσεις που ισχύουν στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Το στοίχημα του ελληνικού τουρισμού αυτή την στιγμή είναι να ωριμάσει».

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ αναφέρθηκε και στο πρόσφατο «σοκ» που υπέστη ο κλάδος πανευρωπαϊκά μετά την κατάρρευση της Thomas Cook: «Αυτό που συνέβη πρέπει να μας προβληματίσει περισσότερο και να μας κάνει να σκεφτούμε όχι το πώς θα απεμπλακούμε από τους tour operators – άλλωστε αυτοί είναι και από τα πλέον σημαντικά κανάλια πωλήσεων- ωστόσο θα πρέπει να εξετάσουμε το πώς θα εμπλουτίσουμε τις εναλλακτικές με νέα κανάλια πώλησης. Αντιστοιχα συμβαίνει και με το βασικό μας τουριστικό προϊόν το λεγόμενο «Ηλιος και Θάλασσα». Κανείς δε λέει ότι πρέπει να εγκαταλειφθεί αυτό το προϊόν, ωστόσο θα μπορούσε να αποκτήσει και άλλες διαστάσεις και να εμπλουτιστεί με περισσότερα προϊόντα, στοχεύοντας παράλληλα και τις αγορές όπου πρέπει να θα απευθυνθούμε».

Πηγή: www.newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text