Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Πώς προχωρά η σύμπραξη OTE-Intralot για τα online τυχερά παιχνίδια

Πώς προχωρά η σύμπραξη OTE-Intralot για τα online τυχερά παιχνίδια

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πώς προχωρά η σύμπραξη OTE-Intralot για τα online τυχερά παιχνίδια

Του Νίκου Χρυσικόπουλου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προετοιμασία του Ομίλου ΟΤΕ και της Intralot για την κοινή δραστηριοποίηση στην αγορά των διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών. Τις σχετικές διαδικασίες επιτάχυνε η πρόσφατη κινητικότητα που καταγράφεται στο πλαίσιο της συνολικής ρύθμισης της αγοράς, με νέο νομοθετικό πλαίσιο που έφερε προς ψήφιση η κυβέρνηση.

Η σύμπραξη των δύο ομίλων θα αφορά στη σύσταση joint venture, μέσω της οποίας θα διεκδικηθεί άδεια  για την παροχή υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών μέσω διαδικτύου, αναφέρουν πληροφορίες. Η προεργασία για το εγχείρημα βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και ήδη έχει υλοποιηθεί ο αρχικός σχεδιασμός σε επίπεδο χρήσης τεχνολογικών υποδομών αλλά και marketing. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ονομασία της νέας θυγατρικής δεν θα παραπέμπει με κάποιον από τους δύο ομίλους (όπως λόγω χάρη η Cosmote Payments ή η Cosmote Insurance στην περίπτωση της εισόδου του Ομίλου ΟΤΕ στις δύο αυτές αγορές), αλλά θα δημιουργηθεί μια νέα εταιρική ταυτότητα.

Η είσοδος του Ομίλου ΟΤΕ στη συγκεκριμένη αγορά είχε γίνει γνωστή το καλοκαίρι του 2018, όταν εγκρίθηκε η επέκταση του εταιρικού σκοπού της εταιρείας, ώστε να συμπεριληφθεί η οργάνωση και διεξαγωγή τυχερών, τεχνικών και κάθε άλλου είδους παιγνίων. Η σύμπραξη με την Intralot είχε συμφωνηθεί την περίοδο που επικεφαλής της Intralot ήταν ο Αντ. Κεραστάρης, ο οποίος στη συνέχεια αποχώρησε, με το project να συνεχίζεται από την παρούσα διοίκηση της εταιρείας τεχνολογικών συστημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών για τυχερά παιχνίδια (λοταρία, στοίχημα, interactive, VLT).

Στη κοινή θυγατρική όπου η μετοχική συμμετοχή κάθε ομίλου έχει ήδη αποφασιστεί, αμφότερες πλευρές θα εισφέρουν κεφάλαια και τεχνολογία, ενώ θα αξιοποιηθεί η σημαντική τεχνογνωσία που διαθέτει ο ΟΤΕ στο σκέλος του marketing. Θα πρέπει να καταστεί απόλυτα σαφές πως η οριστική απόφαση για την κοινή είσοδο ΟΤΕ-Intralot στην νέα αγορά online τυχερών παιχνιδιών θα εξαρτηθεί απόλυτα από το ποια θα είναι η τελική μορφή του θεσμικού πλαισίου που τελικώς θα ισχύσει. Ως γνωστόν, το νομοσχέδιο συζητείται την περίοδο αυτή και θα εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής εντός της εβδομάδας. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το σχήμα των δύο εταιρειών θα διεκδικήσει μια από τις άδειες Διαδικτυακού Στοιχήματος (σ.σ. με βάση το προτεινόμενο σχέδιο 7ετούς ισχύος, με αντίτιμο 3 εκατ. ευρώ).

Τις τελευταίες ημέρες, πάντως, διάφορα σενάρια είδαν το φως της δημοσιότητας προκάλεσαν σύγχυση, καθώς από τη μία πλευρά ήθελαν τη συνεργασία των δύο εταιρειών να τερματίζεται, από την άλλη να ενδυναμώνεται, μέσω φημολογούμενης απόκτησης ποσοστού της Intralot ή της Intrasoft από τον ΟΤΕ. Κορυφαία στελέχη των δύο ομίλων με τα οποία επικοινώνησε το Capital.gr κράτησαν αποστάσεις από τα σενάρια αυτά, περιοριζόμενα να σημειώσουν πως η συνεργασία αφορά την είσοδο στην online αγορά διαδικτυακών παιγνίων, υπό την αίρεση της οριστικοποίησης του θεσμικού πλαισίου. Να σημειωθεί πως η Intrasoft, θυγατρική της INTRACOM Holdings, συνεργάζεται ως υπερεργολάβος με την Intralot για την υλοποίηση ορισμένων έργων στο κομμάτι του λογισμικού, κυρίως one-off projects. Η Intrasoft που στο παρελθόν είχε υλοποιήσει έργα και για τον ΟΤΕ, παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες πληροφορικής, εδρεύει στο Λουξεμβούργο, διαθέτει φυσική παρουσία σε 13 χώρες και δραστηριότητες σε πάνω από 70 χώρες.

Intralot: Αντίστροφή της κατάστασης στη Washington

Την ίδια στιγμή, προσωρινή αποδείχθηκε η εμπλοκή που υπήρξε με το συμβόλαιο της Intralot με τη DC Lottery  για το σύστημα διαχείρισης τυχερών παιχνιδιών και στιγμιαίων λαχείων και την πλατφόρμα αθλητικού στοιχηματισμού στην Washington, D.C. των ΗΠΑ.

Την περασμένη Παρασκευή εκδόθηκε απόφαση με την οποία απορρίπτονται τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν κατατεθεί από Αμερικανό ιδιώτη κατά της πολιτείας και παύει να ισχύει η προσωρινή διαταγή που είχε εκδοθεί, κάτι που σημαίνει ότι το συμβόλαιο της εταιρείας συνεχίζει να υλοποιείται κανονικά. Ο δικαστής που εξέτασε την υπόθεση δέχθηκε πως το DC Council ορθώς ενήργησε και έπραξε σύμφωνα με το νόμο για την υπογραφή του νέου συμβολαίου μεταξύ της Intralot και της DC Lottery για την παροχή αθλητικού στοιχήματος, συστημάτων τυχερών παιχνιδιών και συναφών υπηρεσιών.

Ακόμη και εάν κατατεθεί προσφυγή κατά της απόφασης, πρόκειται για μια εξαιρετικά χρονοβόρο διαδικασία, όπως αναφέρουν πηγές της εταιρείας. Η Πολιτεία θα ενεργοποιήσει άμεσα το συμβόλαιο της Intralot, κάτι που αναστρέφει την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Στο πλαίσιο της σύμβασης, η Intralot θα συνεχίσει να προμηθεύει τη DC Lottery με το σύστημα διαχείρισης τυχερών παιχνιδιών και στιγμιαίων λαχείων "LOTOS", νέα τερματικά και συσκευές για να υποστηρίξει την παραδοσιακή λοταρία, το αθλητικό στοίχημα και τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια λοταρίας, ενώ ξεκινώντας από τις αρχές του 2020, θα εγκαταστήσει την πλατφόρμα αθλητικού στοιχηματισμού INTRALOT Orion για κινητά τηλέφωνα και τον κλάδο της λιανικής για να εξυπηρετήσει το αθλητικό στοίχημα της DC Lottery.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text