Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Scope Ratings: Αναβάθμιση της Ελλάδας σε ΒΒ

Scope Ratings: Αναβάθμιση της Ελλάδας σε ΒΒ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Scope Ratings: Αναβάθμιση της Ελλάδας σε ΒΒ

Στην αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας στο ΒΒ από BB- προέβη ο οίκος αξιολόγησης Scope Ratings, επικαλούμενος την συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και τη βελτίωση των μεσοπρόθεσμων προοπτικών για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Οι αναλυτές του οίκου διατηρούν και τις προοπτικές (outlook) θετικές, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούσε να ακολουθήσει και νέα αναβάθμιση μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

Ωστόσο σημειώνουν ότι το υψηλό ποσοστό των κόκκινων δανείων, που επιβαρύνει τους τραπεζικούς λογαριασμούς και οι μακροπρόθεσμες προοπτικές βιωσιμότητας του χρέους εξακολουθούν να είναι παράγοντες, που ρίχνουν σκιές στην πιστοληπτική αξιολόγηση.

Σύμφωνα με τον Scope Ratings η δημοσιονομική πειθαρχία, που επιδεικνύει η Ελλάδα, το ισχυρό μαξιλάρι ρευστότητας, αλλά και η πολιτική σταθερότητα στηρίζουν την αξιολόγησή της. «Η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει δώσει προτεραιότητα σε μία σειρά διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, φιλικών προς το επιχειρείν, που έχουν ως στόχο να προσελκύσουν επενδύσεις».

Η διατήρηση των θετικών προοπτικών αντανακλά τις εξής προσδοκίες: α) επιτάχυνση της μείωσης του πολύ υψηλού επιπέδου των κόκκινων δανείων των ελληνικών τραπεζών μέσω πωλήσεων χαρτοφυλακίων ή/και του σχεδίου APS, η οποία θα ενισχύσει τη δυνατότητά τους να χρηματοδοτούν επενδύσεις και να στηρίζουν την πραγματική οικονομία. β) ενίσχυση της αξιοπιστίας της οικονομικής πολιτικής μέσω της συνέχισης της υλοποίησης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων φιλικών προς τις επιχειρήσεις και της επιτάχυνσης των ιδιωτικοποιήσεων που θα αυξήσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών και τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, γ) συμμόρφωση με τους δημοσιονομικούς στόχους, δ) πολιτική σταθερότητα τα επόμενα χρόνια.

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text